Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona se suma a la petició conjunta de diversos ajuntaments per replantejar les ajudes estatals als municipis

La iniciativa compta amb el suport dels alcaldes i alcaldesses de Girona, Cadis, Lleida, Madrid, Reus, Santa Cruz de Tenerife, Torrelavega, Pamplona, València i Saragossa, que s’han reunit telemàticament aquest matí i han acordat el comunicat següent:

 1. Sol·licitem una reunió immediata a la ministra d'Hisenda per replantejar les ajudes estatals als municipis, avançar en un nou sistema de finançament de les entitats locals que millori l'actual i definir l'accés al finançament europeu dels ajuntaments pel que fa als fons assignats a Espanya per import de 140.000 milions d'euros.
 2. En concret, reclamem al govern central els següents punts:
  1. L'aprovació de manera urgent d'un Fons de Reconstrucció Local per valor, almenys de 4.000 milions d'euros.
  2. L'aportació d'un Fons del Transport d’almenys 1.000 milions d'euros, ampliables per poder fer front als efectes que puguin produir-se durant el 2021.
  3. El reconeixement del protagonisme que les entitats locals han de tenir en la gestió directa del Fons de la Unió Europea per a la Reconstrucció, fent efectiva la transferència del 14,56% dels mateixos que equival a la participació de l'Administració Local en la despesa pública de l'Estat.
 3. Reivindiquem el paper fonamental que han tingut tots els ajuntaments en la gestió de la crisi sanitària i econòmica ocasionada pel coronavirus, independentment del seu color polític o de la seva situació economicofinancera. El combat contra la pandèmia ens ha suposat un gran forat financer per pagar els serveis públics que necessiten els nostres veïns i veïnes.
 4. Igualment, reivindiquem els acords assolits per unanimitat en el si del FEMP per reclamar al govern d'Espanya que arbitri un sistema d'ajudes a tots els ajuntaments que permetin fer front a les dificultats econòmiques ocasionades per la crisi sanitària del coronavirus. Aquests ajuts són imprescindibles perquè els municipis segueixin prestant els seus serveis públics i ajudant als que més ho necessiten durant l'actual crisi econòmica.
 5. Ens comprometem a seguir defensant la igualtat i la solidaritat en el repartiment dels fons estatals entre els municipis, així com a preservar els interessos de tots els ciutadans i ciutadanes independentment del municipi on visquin i de la situació econòmica en la qual es troben els seus ajuntaments.

A Girona, Cadis, Lleida, Madrid, Reus, Santa Cruz de Tenerife, Torrelavega, Pamplona, València i Saragossa, a 22 de març de 2021. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat en valor la diversitat política dels signants: “ens hem posat d’acord per prioritzar les necessitats que tenim com a ajuntaments, estem veient com la pandèmia ha sacsejat el nostre funcionament i les prioritats per als nostres veïns i veïnes, i en canvi per part de l’Estat no tenim ni el reconeixement ni els recursos que ens calen per ser útils i ajudar a dinamitzar les nostres ciutats”. Madrenas espera que aquesta reivindicació sigui escoltada pel govern espanyol de manera que el món local pugui disposar de més recursos

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.