Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona rellegeix part del seu fons amb mirada de gènere en l'exposició “Plurals en femení. Sororitats”

La mostra aplega obres procedents de les reserves del museu que recorren diferents moviments artístics del segle XX. Es podrà visitar als espais permanents del Museu des d'aquest dissabte, dia 13 de març, i fins al 9 de maig

El Museu d’Història de Girona presenta l’exposició “Plurals en femení. Sororitats”, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. La mostra aplega obres procedents de les reserves del museu, realitzades entre el 1915 i el 2005, que recorren diferents moviments artístics del segle XX, i ara són rellegides amb mirada de gènere. L’exposició es podrà veure des d'aquest dissabte, dia 13 de març, i fins al 9 de maig en els espais permanents del Museu. 

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, assistirà avui a la tarda a l’obertura de la mostra, amb la qual, diu, “es referma la voluntat de l’Ajuntament de posar en valor el patrimoni cultural i artístic de Girona a través de la relectura de les col·leccions pròpies, construint relats inclusius i innovadors en els quals la perspectiva de gènere juga un paper important”.

La mostra acull obres de les artistes Roser Oliveras, Montserrat Fargas, Mercè Jané, Maria Àngels Feliu, Lídia Masllorens i Begoña Egurbide, i dels artistes Fidel Aguilar, Paco Torres Monsó, Díez Ramos, Felip Vilà, Rafael Bartolozzi, Rafael Barradas, Eugenio Granell, Manel Molí, Domènec Fita i Enric Marquès. Amb aquesta exposició, el Museu d’Història de Girona proposa una lectura feminista d’algunes obres de la seva col·lecció, amb el doble objectiu de posar en valor el fons propi i de construir discursos innovadors i inclusius que permetin una revisió dels àmbits estables i dels discursos que s’hi contenen.  

En l’actual context social i polític en el qual la discriminació per motius de gènere segueix ben present, la sociologia feminista reivindica la sororitat, construïda a partir de l’amistat entre dones diferents però amb interessos comuns, com a eina d’acció col·lectiva per contribuir a eliminar totes les formes d’opressió, violència i misogínia, i aconseguir un canvi social basat en la llibertat i la igualtat. Aquesta exposició vol retre homenatge a aquesta germanor entre dones, a la mirada compartida i a les experiències comunes que permetran construir un món diferent, més just i millor. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.