Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El fotògraf amateur Marcel Prat protagonitza el nou volum de la col·lecció “Girona fotògrafs”, editat per l’Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la presentació del llibre avui, a les 18 h, a la Sala Miquel Diumé del consistori.

SGDAP. Gitanos en la carreta nº2. 1962. (Fotografia de concurs)

L’Ajuntament de Girona ha editat un nou volum de la col·lecció “Girona fotògrafs”, en aquesta ocasió dedicat al fotògraf amateur Marcel Prat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà la presentació del llibre aquesta tarda (18 h) a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona, que comptarà amb l’autora del text i historiadora de la fotografia Violeta Cañigueral, i amb el cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament i director del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, Joan Boadas. A l’acte també hi seran els fills de Marcel Prat i Prat, Joan Prat i Jordi Prat.

El llibre fa un recorregut per la fotografia artística i de concurs de l’autor, amb algunes obres guanyadores de concursos. També s’hi recullen diferents aspectes de la vida cultural i social de la ciutat de Girona, així com d'esdeveniments excepcionals, per exemple de les inundacions de l’any 1962 o de la inauguració de l’aeroport de Girona-Costa Brava l’any 1967.

Marcel Prat i Prat va néixer a Girona l’any 1933 i va morir a la mateixa ciutat el novembre del 2020. Tot i que era mecànic de professió, Prat va ser un gran aficionat a la fotografia i un membre actiu de l’associacionisme en aquest sector. Es va casar amb Paquita Molas l’any 1964, i va tenir dos fills, Jordi (1965) i Joan (1971). La seva vinculació amb la fotografia va començar l’any 1961, quan es va inscriure a un curs de fotografia de l’AFHA, Institut Internacional d’Ensenyança per Correspondència. L’experiència amb l’AFHA el va animar a fer-se soci de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Girona (AFIC), una entitat cultural fundada l’any 1954 que aglutinava els aficionats a la fotografia i a la cinematografia de la ciutat de Girona i d’altres punts de la província. Des del principi en va ser un soci actiu i entre l’any 1963 i 1969 en va ser membre de la Junta Directiva, ocupant diverses vocalies: concursos, biblioteca, laboratori o sala.

Va participar assíduament a diferents concursos de l’AFIC i d’altres agrupacions fotogràfiques del territori. Va guanyar diversos premis, entre els quals destaquen els primers premis obtinguts en el I Concurs de Setmana Santa de Girona (1963), en el VII Concurs Nacional de Fotografia de Salt (1963) o en el VI Concurs Provincial de Fotografia organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Sant Feliu de Guíxols (1967). També va exposar obra en diversos salons, com el que es va celebrar l’any 1964 a la Bisbal d’Empordà, al costat d’altres personalitats de l’AFIC com Josep Buil Mayral, Josep Mir Maria o Antoni Varés, o l’exposició de les festes mediterrànies de Lloret de Mar de 1965. A partir de l’any 1966, com a membre de la Junta de l’AFIC i en qualitat d’entès en fotografia, també va exercir de jurat en nombroses ocasions.

El fons fotogràfic Marcel Prat Prat es conserva al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) des de l’any 2020. Està format per més de 1.800 fotografies, entre les quals destaquen pel seu interès les fotografies en gran format que Prat va presentar a diferents concursos, així com alguns dels seus reportatges. Entre els més destacats hi ha els d’esdeveniments excepcionals per la ciutat, com les inundacions de l’any 1962, on destaquen les vistes en picat del nivell de les aigües al Barri Vell, preses des del balcó del domicili familiar al carrer dels Ciutadans. Algunes d'aquestes fotos són precisament les que recull el nou volum de “Girona fotògrafs”. Les imatges digitalitzades del fons es poden consultar al web del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament.

La col·lecció “Girona Fotògrafs”, editada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i Rigau Editors, té com a objectiu posar en valor l’obra de fotògrafs gironins o amb una producció fotogràfica vinculada a Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.