Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les estrenes d’Oques Grasses, La Casa Azul, Stay Homas, Zoo, Judit Neddermann, Ferran Palau, Amaral o La Pegatina, principals reclams de la novena edició del festival Strenes

L’organització recupera l’icònic escenari de les escales de la Catedral; manté el vessant solidari del festival i referma l’aposta per l’escena emergent musical catalana. El festival tindrà lloc del 26 de març al 2 de maig, i les entrades ja estan a la venda

La novena edició del festival Strenes se celebrarà finalment del 26 de març al 2 de maig i comptarà amb una trentena de concerts malgrat les dificultats per les restriccions i l’aplicació de mesures per frenar la pandèmia de la COVID-19. El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la directora del servei territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Carmen Renedo, i el director del festival Strenes, Xavi Pascual, han presentat aquest matí la programació completa i les principals novetats de la iniciativa.

Aquest any, l’organització ha fet un esforç per mantenir el nombre de concerts d’altres edicions i la qualitat dels grups participants. Sota el lema “la creació no es pot restringir ni confinar”, el festival ha aprofitat per reivindicar el seu compromís amb la música en un moment clau pel sector cultural, un dels grans castigats per la crisi. També ha presentat l’esdeveniment com una mostra de la seva responsabilitat envers els artistes, la indústria i els mitjans de comunicació que han apostat per l’Strenes des de la seva primera edició.

En aquest sentit, grups com Oques Grasses, La Casa Azul, Stay Homas, Zoo, Judit Neddermann, Ferran Palau, Amaral o La Pegatina presentaran les seves estrenes al festival. També hi tocaran Arnau Griso, Buhos, Lildami, Joan Miquel Oliver, Andrea Motis, Clara Peya, Ovidi5 i Toti Soler, Miquel Abras i Smoking Souls.

“És una molt bona notícia que avui presentem la programació d’Strenes 2021. Per la cultura, per la música, per la ciutat i per tots aquells que la gaudim”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, qui ha animat tothom “a participar de l'àmplia oferta cultural de Girona”. A més, Ayats ha fet un agraïment a l’organització de l’esdeveniment: “Des del govern vull agrair a tot l’equip d'Strenes el fet d’haver mantingut el festival malgrat les enormes dificultats, tant pel seu vessant solidari com per l’aposta pel talent emergent”, ha afirmat.

Per la seva banda, el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha explicat que “des de la Diputació de Girona hem incrementat la nostra aportació al festival i a tot el sector cultural en general” i ha afegit que “gràcies als esforços de tothom Strenes tornarà a ser l’aparador de la música catalana i del talent local i emergent”.

En l’aposta pel talent emergent, la voluntat del festival continua intacta, per això es mantindrà la secció “Talent Gironí” i la distinció del Premi Talent Gironí. Aquest any, els artistes emergents de les comarques gironines que hi actuaran seran Ginestà, la banda de música pop, cançó protesta i folk català liderada per Júlia i Pau Serrasolsas; The Tyets, una barreja trap, reggaeton, ritmes llatins i influències pop que està enganxant tota una generació; Marta Pérez, que presentarà el primer disc de la seva carrera en solitari Letters For June; una de les veus amb més recorregut de la ciutat de Girona, David Busquets; el grup Relat, finalista del Concurs Sona9 i premiat en diverses ocasions, i el cantautor bisbalenc Jordi Serradell. També dins d’aquesta secció tindrà lloc la presentació del nou disc de Carmen 113, guanyadors del Premi Talent Gironí 2018.

Entre les novetats de l’edició d’enguany, destaca el manteniment del vessant solidari del festival. Com s’havia fet amb anterioritat, a través dels diners recaptats l’Strenes finançarà el projecte d’una entitat social de Girona escollida durant la Nit del Voluntariat, que es farà a la tardor.

Per acabar, l’organització ha decidit recuperar l’icònic escenari de les escales de la Catedral de Girona. Aquest serà el cinquè espai de concerts més enllà del de l’Auditori de Girona, el Teatre Municipal, l’Auditori de La Mercè i La Mirona. En canvi, les restriccions per la pandèmia no permetran dur a terme el concert inaugural al terrat de l’Oficina de Turisme del Pont de Pedra ni els concerts a la pujada de Sant Domènec.

Totes les actuacions es faran amb el públic assegut i amb les restriccions d’aforament i les mesures de seguretat i higiene establertes per evitar la propagació de la COVID-19.

Aquest any, s’oferiran un total de 10.600 entrades. Algunes ja es van posar a la venda el passat mes de desembre, amb la presentació dels primers 15 artistes, i la resta ho han fet avui i ja es poden comprar a través del web del festival www.festivalstrenes.cat. També es poden adquirir a les taquilles de l'Auditori de Girona i del Teatre Municipal de Girona durant el seu horari habitual.

Podeu descarregar-vos el dossier de premsa clicant a l’enllaç

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.