Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El festival MOT s’acosta al jovent amb les experiències literàries del MOT INS

Més de dos-cents cinquanta estudiants d’ESO i batxillerat de la Garrotxa i el Gironès participaran durant una setmana a les xerrades i els tallers d’experimentació que ofereix el MOT INS. La iniciativa tindrà lloc a la Biblioteca Carles Rahola de Girona entre el 3 i el 5 de març, i a diferents espais d’Olot entre el 9 i el 12 de març.

Primera prova pilot a Olot el 2019,

El foment i la socialització de la lectura són els dos objectius principals del Festival MOT de Literatura, que aquest any tindrà lloc del 18 al 27 de març a Girona i a Olot. En el marc de l’esdeveniment, i després d’una primera prova pilot a Olot el 2019, aquest doble objectiu s’ha volgut fer extensiu a més de dos-cents cinquanta estudiants de secundària i batxillerat de la Garrotxa i el Gironès. Amb el nom de MOT INS, el festival ha organitzat una setmana d’experiències literàries basada en xerrades i tallers de creació i experimentació en col·laboració amb els centres de recursos pedagògics de totes dues comarques i dels deu centres participants. El MOT INS vol oferir la possibilitat d’experimentar la literatura en primera persona d’una manera més lúdica i vivencial, allunyada de l’obligatorietat i l’avaluació pròpia de l’activitat acadèmica. 

Durant l’adolescència, la lectura i la literatura sovint van lligades a les hores lectives, amb poques experiències literàries en temps de lleure i socialització. Per pal·liar aquesta mancança i mostrar altres maneres de viure la literatura, el MOT INS proposa una matinal de tallers on l’acostament a la creació literària es farà des d’especialitats molt diverses: de les corrandes a la narrativa digital, passant per la videopoesia, els bibliolabs, la fotoficció o la literatura eròtica, entre d’altres. Aquesta matinal de tallers anirà precedida, el dia abans, d’una sessió virtual participativa en què la bibliotecària Marta Cava, experta en literatura juvenil i lectors joves, parlarà amb alguns d’aquests prop de dos-cents cinquanta nois i noies sobre la seva experiència lectora i sobre aquest aparent xoc d’interessos entre adults i jovent pel que fa a la lectura en l’adolescència. L’endemà dels tallers tindrà lloc la jornada de cloenda, una altra sessió virtual de valoració en què es connectarà amb tots els centres participants perquè l’alumnat pugui expressar la seva opinió sobre el desenvolupament del MOT INS, tot ajudant a modelar el futur del projecte. 

Com el Festival MOT, el MOT INS es farà dues setmanes consecutives, a Girona i a Olot. La Biblioteca Carles Rahola acollirà tant les sessions virtuals com els tallers d’experimentació entre el 2 i el 4 de març, mentre que a Olot els tallers s’escamparan per tota la ciutat els matins del 10 i 11 de març i ocuparan espais com els Catòlics, L’Ideal, l’Hospici, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa o la plaça Mercat. D’altra banda, les sessions virtuals d’Olot es faran a El Torín, que ja és la seu habitual del Festival MOT. 

Els tallers que formen el gruix del MOT INS impliquen professionals de diferents àmbits relacionats amb la creació. A Girona, la seixantena d’alumnes podran fer fins a tres tallers d’aquesta oferta de sis: ficció digital amb Lucas Ramada; booktubing amb Mixa; bibliolab amb Montserrat Valentí; corrandes amb Guillem Ballaz, destrucció i construcció de poesia amb Ramon Bartrina, i literatura eròtica amb Jenni Rodà i Neus Verdaguer. A Olot, els dos-cents alumnes podran experimentar tres dels nou tallers disponibles: ficció digital amb Lucas Ramada; bibliolab amb Montserrat Valentí; corrandes amb Guillem Ballaz; fotoficció amb els tècnics de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa; art i literatura amb Servand Solanilla; videopoesia amb Gisela Arimany; literatura eròtica amb Jenni Rodà i Neus Verdaguer; rutes literàries amb Càndid Sempere, i creació literària amb Salvador Vergés. 

El MOT INS, que és fruit de la col·laboració del Festival MOT amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Garrotxa i el del Gironès, va començar a Olot el 2019, amb quatre centres i 150 alumnes participants. Després de l’aturada obligada del 2020 a causa de l’esclat de la COVID-19, el projecte s’ha reprès amb un esforç d’imaginació per tal de poder mantenir una activitat escolar presencial d’aquestes dimensions en temps de pandèmia, un esforç que és especialment notable en cal del professorat implicat. El 2021, hi participen deu centres, amb alumnes des de 3r d’ESO fins a 1r de batxillerat: els instituts Santiago Sobrequés Vidal, Jaume Vicenç Vives i Carles Rahola al Gironès, amb una seixantena d’alumnes; i els centres de secundària Montsacopa, Garrotxa, Salvador Vilarrasa, Escola Pia, Cor de Maria, Petit Plançó i Bosc de la Coma, a la Garrotxa, amb prop de dos-cents alumnes.  

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.