Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Casa Masó és seleccionada com un dels espais de les 250 persones més creatives del món

L’editorial Phaidon Press inclou la Casa Masó en el llibre Life Meets Art. Inside the Homes of the World’s Most Creative People.

El llibre Life Meets Art. Inside the Homes of the World’s Most Creative People proposa un recorregut visual pels interiors de “les cases d'arreu del món més fascinants, inspiradores i úniques, del passat i del present”. Una de les 250 cases escollides per l’escriptor nordamericà Sam Lubell és la Casa Masó de Girona. L’autor, autor de nombrosos llibres d’arquitectura i interiorisme del segle XX,  destaca “la barreja d’austeritat i vivacitat” dels interiors de la casa, que també es manifesta a les dues façanes de la casa. Per il·lustrar-ho, Lubell va escollir una fotografia del menjador de la Casa Masó, del fotògraf Jordi Puig. A més, Lubell recomana que qui estigui encuriosit per la Casa Masó faci el recorregut de la Ruta Masó per Girona per descobrir els altres edificis de l’arquitecte a la ciutat, com la Farinera Teixidor i la Casa de la Punxa.

Life Meets Art, publicat per la prestigiosa editorial anglo-nordamericana Phaidon Press, especialitzada en llibres d'art i arquitectura, mostra els espais on han viscut i treballat 250 dels que l’autor considera “les persones amb més talent del planeta en les esferes de l’art, el disseny, la moda, la literatura, la música i el cinema, per oferir inspiració a tothom que estigui interessat en viure amb estil, en el disseny d’interiors creatius i en les múltiples possibilitats per a la decoració de la casa.” El llibre també permet fer “una mirada fascinant dins de les cases d’alguns dels més grans creadors de la història—pintors, escultors, novel·listes, poetes, dissenyadors de moda, compositors, músics i arquitectes”.

La Casa Masó es presenta dins una panoràmica en la que també s’hi poden veure les cases de creadors tan variats com Leonardo da Vinci, Louis Armstrong, Victor Hugo, Jean Cocteau, els germans Lumière, Henrik Ibsen, Pablo Neruda, Charles Chaplin, Claude Monet, Agatha Christie, Christian Dior, Herman Melville, Gianni Versace, René Magritte, Elvis Presley, Francis Bacon, Frida Kahlo, i la casa de Dalí a Portlligat, entre moltes altres. Les majoria de les cases del llibre, com la Casa Masó, actualment són cases museu obertes al públic, si bé el llibre permet veure enormes contrastos entre les cases, en funció de l’època, de l’estil, de la geografia i de la personalitat de l’artista que hi va viure.

Lubell destaca la Casa Masó com un exemple de casa del Noucentisme, i això permet comparar-la amb les cases d’altres arquitectes que són exponents d’altres moviments o estils, com Otto Wagner, Frank Lloyd Wright, Le Corbusier, Richard Neutra i Norman Foster.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.