Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La gala dels Premis Enderrock 2021 se celebrarà el 8 d’abril a l’Auditori de Girona

La gala tindrà un format televisiu adequat a la situació sanitària i serà transmesa en directe per la Xarxa, Televisió de Catalunya i iCat.

La gala de lliurament dels Premis Enderrock 2021 - XXIII Premis de la Música Catalana tindrà lloc el dijous 8 d’abril a l'Auditori de Girona, i serà conduïda de nou pel duet Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, amb un guió de Jordi Caballé. A la presentació que s’ha fet avui a Girona ha assistit el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau.

“Avui els protagonistes són els artistes, els programadors, els creadors, tots aquells que treballen incansablement en el món de la música i que estan patint com mai per culpa d’una pandèmia que no dóna treva. A tots ells, tot el suport incondicional del govern de Girona. Com no podria ser d’una altra manera, agrair a tot l’equip de l’Enderrock, per ser persistents perquè malgrat les dificultats, aquí esteu per donar aquest suport que tant necessita la cultura”, ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats. 

La lectura pública dels 10 candidats als Premis Enderrock per votació popular ha revelat que els artistes amb més vots han estat Buhos, Sopa de Cabra, Stay Homas i Suu, amb cinc nominacions cadascun. Els segueixen amb quatre nominacions Balkan Paradise Orchestra, Els Amics de les Arts, Sílvia Pérez Cruz i Txarango. Les propostes musicals que han rebut una triple nominació són Ariox, Gemma Humet, Marc Amat, Miki Núñez, Roba Estesa i Samantha.

El tancament de la primera volta de la votació popular s'ha fet amb més de 17.832 participants únics 
–un 30% d’augment respecte al 2020– i ha deixat un llistat de 94 artistes nominats, entre les 15 categories. Cal destacar que, primera vegada en més de dues dècades, la meitat de les nominacions tenen noms femenins, i a més el 42% són projectes liderats per dones. 

Avui mateix, dijous 11 de febrer, s’ha obert la segona ronda de votacions, que durarà fins diumenge 28 de febrer. El dijous 4 de març s’anunciaran els 3 finalistes de cada categoria i s’obrirà la tercera i última ronda de votació popular, que culminarà el 21 de març i es revelarà el resultat durant la gala. 

Durant la gala dels Premis Enderrock 2021 es lliuraran un total de 31 guardons repartits en 4 premis especials, 12 categories de votació de la crítica i 15 categories de votació popular que reconeixeran els artistes i treballs del 2020. El recompte del vot del públic decidirà el millor artista i millor artista revelació; els millors discos i cançons de pop-rock, cançó d’autor i folk, així com els millors treballs de músiques urbanes, jazz, clàssica, públic familiar i llengua no catalana. I, finalment, també es revelarà el millor videoclip i, com a novetat, el millor directe o directe en confinament.

Premi Enderrock 2021 a la trajectòria

El primer dels premis especials que s’ha donat a conèixer és el Premi Enderrock a la Trajectòria, que enguany recaurà en tres pioners de la música en català, el balear Biel Majoral, el valencià Vicent Torrent i el català Jaume Arnella, que s’han significat per la seva tasca de recerca, difusió i promoció de la música d’arrel als Països Catalans.

Premis Enderrock 2021 de la Crítica 

En el decurs de la 23a edició dels Premis de la Música Catalana també es lliuraran els Premis Enderrock  de la Crítica. El resultat és el veredicte de 30 periodistes i crítics musicals dels Països Catalans vinculats a les publicacions del Grup Enderrock i a mitjans independents. 

Com a novetat, enguany es compleixen 75 anys del naixement del membre del Grup de Folk i animador infantil Xesco Boix. El guardó del Premi Enderrock 2021 - Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar s’ha atorgat a Xiula pel seu disc Descontrol MParental (autoeditat, 2020). 

La resta del palmarès dels Premis Enderrock de la Crítica ha estat:

Millor disc - Pau Vallvé - La vida és ara (autoeditat)
Millor artista - Sidonie - El regreso de ABBA (Sony Music)
Millor disc de pop-rock - Els Amics de les Arts - El senyal que esperaves (Global / Universal)
Millor disc de cançó d'autor - Gemma Humet - Màtria (Satélite K)
Millor disc de folk - Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic - El ball i el plany (Fina Estampa)
Millor disc de músiques urbanes - Flashy Ice Cream - Don Gelato (Delirics)
Millor artista revelació - Maria Jaume - Fins a maig no revisc (BankRobber)
Millor disc en llengua no catalana - Núria Graham - Marjorie (Primavera Labels) 
Millor disc de clàssica / contemporània - Josep Colom - B Minor Sonatas (Eudora Records)
Millor disc de jazz - Gonzalo del Val Trio - Cancionero (Fresh Sound Records)

Dossier de premsa
Premis Enderrock
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.