Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència amb una vintena d’activitats en línia i presencials

L’esdeveniment vol commemorar un any més el Dia Internacional de la Nena i la Dona en la Ciència a través d’actes, tallers i propostes relacionades amb la ciència i la tecnologia que tindran lloc entre el 8 i el 14 de febrer

L’Ajuntament de Girona mantindrà la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència i organitzarà per tercer any consecutiu una vintena d’activitats en línia i presencials per sensibilitzar la ciutadania i contribuir a facilitar l’accés de les nenes i les dones en la ciència i la tecnologia. L’esdeveniment s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que les Nacions Unides van establir l’11 de febrer amb l’objectiu d’afavorir la presència i la vocació de la dona i la nena en l'àmbit tecnològic i científic per assolir, també, la igualtat de gènere.

Les activitats tindran lloc entre el 8 i el 14 de febrer a Girona, i comptaran amb la col·laboració de diverses associacions de la ciutat dels àmbits cultural, TIC, empresarial i de Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtica (STEM). Totes les propostes seran gratuïtes i adreçades a tots els públics. 

En el cas dels infants i el jovent, juntament amb l’entitat Enginy-era, s’han organitzat diversos tallers tant en format presencial com en línia, també en els centres educatius de la ciutat, per reforçar l’interès i la participació de nenes i noies en estudis dels àmbits científic i tecnològic. Algunes d'aquestes activitats es concentraran les tardes de dilluns a dijous en format virtual i, durant el cap de setmana, a l'aire lliure. Destaquen els tallers que es faran a la plaça de l’Assumpció, on les persones participants que s’hi hagin inscrit prèviament podran conèixer, per un costat, el paper que van tenir en la història les dones científiques de la NASA i, per l'altre, podran salvar el planeta amb la tecnologia i la robòtica.

Per la seva banda, el diumenge dia 14 de febrer, les famílies podran gaudir d’una gimcana STEAM en la qual, seguint indicacions web i de codis QR, hauran de superar tot de proves i recórrer un itinerari per la ciutat en què descobrien dones gironines rellevants en l'àmbit de la ciència.

Paral·lelament, el Servei Municipal d'Ocupació i el Girona Emprèn han organitzat diferents jornades per introduir la perspectiva de gènere a la pràctica professional en mercats que estan buscant nous perfils i oportunitats de negoci. Es tracta d’un conjunt de xerrades en què professionals TIC i de l'àmbit científic explicaran la seva experiència laboral i empresarial tot conversant amb les persones participants a l’acte. Les jornades compten amb la col·laboració de l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i de l'associació Femme Inline.

A més, en el marc de la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència, la tarda dels dies 11 i 12 de febrer, el Cinema Truffaut projectarà dues pel·lícules basades en la vida de dues dones rellevants. La primera serà Marie Curie (2016 V.O.S.E), un film biogràfic de la guanyadora de dos premis Nobel i que comptarà amb la presentació de la doctora i directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona, Sílvia Simon. L'endemà, el membre del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona Guillem Terribas, presentarà la pel·lícula Àgora (2009 V.O.S.E), sobre la biografia d'Hipàtia d'Alexandria, pionera en el món de la ciència fa gairebé 2.000 anys.

Finalment, al Centre Cívic Sant Narcís s’hi podrà visitar cada dia l'exposició “Dones de Ciència”, cedida per l'Institut Català de les Dones; mentre que a les biblioteques de Girona hi haurà al llarg de la setmana diversos espais habilitats en què es ressaltaran les aportacions de les dones a la ciència i a la tècnica al llarg de la història a través de reculls de llibres i de material audiovisual seleccionat.

Tant les jornades com les activitats i tallers són gratuïts i de lliure accés, malgrat que la majoria de propostes requereixen inscripció prèvia ja que les places són limitades per evitar la propagació de la COVID-19. Cal recordar també que és recomanable consultar prèviament les mesures de seguretat i higiene establertes amb motiu de la pandèmia. 

Podeu consultar tota la informació de l’esdeveniment i el programa d’activitats al web municipal.

Cartell
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.