Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Finalitzen les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat 

L’actuació ha permès convertir aquest punt cèntric del barri en una zona més espaiada pensada per a vianants i amb una parada d’autobús. L’espai s’ha reobert avui al trànsit i la línia L5 del bus urbà ha recuperat el seu recorregut habitual.

Les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat han finalitzat aquesta setmana i avui s’ha reobert al trànsit aquest punt cèntric del barri. L’actuació ha permès convertir l’indret en una zona més espaiada pensada per a vianants, amb una parada d'autobús i amb places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, per accedir als comerços de la plaça i per càrrega i descàrrega de mercaderies. També s’ha previst poder celebrar en aquest punt activitats lúdiques, com ara la festa major del barri. Les actuacions responen a la demanda veïnal realitzada a través dels pressupostos participats de diversos anys.

En el marc de la reforma, que va començar el dia 27 d’abril, s’ha instal·lat un llarg banc curvilini de formigó que separa l'àrea d'estada i la zona de circulació i d’aparcament, i s’han plantat tot un seguit d'arbres. L’actuació també ha permès millorar l’accessibilitat als diferents habitatges i locals per així afavorir el comerç. A més, tot l’espai està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa a la mobilitat, s’ha reduït el trànsit en aquest espai i s’ha col·locat un pàrquing de bicicletes. Amb aquest objectiu de potenciar la plaça com a zona per a vianants, s’ha reduït també el nombre d’aparcaments en aquest espai. Això s’ha compensat amb un nou aparcament gratuït al carrer Joan Salvat Papasseit, a pocs metres de la mateixa plaça, en un solar que s’ha asfaltat i il·luminat amb aquest objectiu.

Amb la finalització de les obres, la línia L5 del bus urbà ha recuperat el seu recorregut habitual. Així mateix, les parades situades a la plaça dels Germans Sàbat i al carrer de Josep Maria Prat i Roca tornen a estar operatives.  

L’empresa adjudicatària de les obres de la reforma de la plaça dels Germans Sàbat ha estat Àrids Vilanna SL per un import de 286.997,61 euros (IVA inclòs). 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.