Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'ajuntament de Girona presenta un pla d'inversions de més de 13 milions d'euros per executar un centenar d’actuacions el 2021

Es tracta d'una proposta que inclou 2 milions i mig d’euros en habitatge; 1.450.000 euros en enllumenat; 1,2 milions en asfaltatge de carrers o 470.000 euros per als centres educatius de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha presentat aquest migdia un pla d'inversions de més de 13 milions d'euros que preveu l’execució d’un centenar d’actuacions a la ciutat durant aquest 2021. La proposta es durà a votació en el proper ple municipal que tindrà lloc dilluns, separada en nou blocs, i es podria tirar endavant si s’aprovés una modificació de crèdit per a les diverses partides.

En conjunt, el pla presentat avui contempla la inversió de tres milions d’euros en serveis socials; de més de dos milions i mig d’euros en obres a l’espai públic; de gairebé dos milions d’euros en mobilitat o de casi un milió d’euros en educació i esports. En total, les propostes ascendeixen a 13.219.909 euros.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat avui que “es tracta d’un pla que només podem tirar endavant aquest any ja que, per la pandèmia, s’ha eliminat el sostre de despesa per poder fer inversions. El pla va en benefici de la ciutat i dels seus veïns i veïnes, i busca invertir en partides com l’habitatge, la seguretat, la mobilitat sostenible o el transport públic”. Concretament, la proposta preveu invertir 1.230.000 euros en el pla d’asfaltatges de la ciutat; un total d’1.450.000 euros en l’enllumenat dels diversos barris; fer un nou carril bici a l’avinguda de Lluís Pericot o accelerar projectes com el de la subcomissaria de policia de proximitat a Santa Eugènia, entre molts altres.

Per la seva banda, el vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha destacat inversions com la que preveu destinar 2,5 milions d’euros en la compra d’habitatge per posar a disposició de col·lectius com el jovent, les famílies o per casos de vulnerabilitat. També ha ressaltat els 470.000 euros en centres educatius, per a la renovació de les finestres i tancaments, tasques de pintura o compra de material destinat a les escoles. Per això ha insistit que “el cost d'endarrerir les intervencions en partides com les destinades a les escoles significaria no poder-les executar aquest any i deixar-les per al 2022”. “Les inversions que presentem no són a l'atzar, sinó que tenen consens amb l'oposició i amb la ciutadania, i busquen solucions als problemes actuals de la ciutat”, ha ressaltat.

Les condicions que ha imposat l’Estat als ajuntaments per poder fer aquestes inversions extraordinàries inclouen l’exigència que tots els projectes i compres s’executin durant el 2021. En aquest sentit, tant Madrenas com Ayats han explicat que, si no s’aproven les inversions dilluns, una part important dels projectes no es podran desenvolupar. També han recordat que la situació financera de l’Ajuntament, amb uns comptes sanejats, permet tirar endavant aquest pla. 

“La proposta d’inversions no es podrà tirar endavant si l’oposició hi vota en contra en el ple de dilluns, fet que podria suposar perdre aquesta oportunitat d’inversió”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, que ha fet una crida a la responsabilitat dels grups majoritaris de l'oposició, Guanyem Girona i PSC, que divendres van anunciar el seu vot negatiu al proper ple. “Portem molt temps treballant en aquesta oportunitat per tal que, malgrat les dificultats, puguem tirar endavant les inversions durant el 2021. S’ha fet juntament amb els grups de l’oposició, tenint en compte les seves mocions, així com les demandes dels gironins i gironines i de les entitats de la ciutat. Per això demanem a l’oposició que sigui responsable, que hi reflexioni, i que no aturi unes inversions clau per a la ciutat”, ha dit Madrenas.

El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, també ha apel·lat a la responsabilitat dels grups de l’oposició: “No s’entendria que es posessin els interessos de partit per sobre els interessos de la ciutadania. És una irresponsabilitat no donar suport a unes inversions que tenen com a objectiu dinamitzar l’economia de la nostra ciutat i poder avançar”. “El govern de Girona diu ‘sí’ a les inversions de suport a la cultura, a les escoles, al sector esportiu, a les entitats populars, al jovent. En definitiva, a tot el teixit que conforma la nostra ciutat i que, ara mateix, ho està passant molt malament”, ha conclòs el vicealcalde Quim Ayats.
 

Propostes d’inversions per al 2021
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.