Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ha donat el permís per continuar aquest gener la sectorització elèctrica al carrer Castanyer de Font de la Pólvora 

En les pròximes setmanes s’encarregarà una auditoria per conèixer amb exactitud l’estat de la xarxa elèctrica al barri. El consistori manté les auditories i les ajudes en habitatges per a persones vulnerables, així com els ajuts d’urgència i el procés de regularització.

L’Ajuntament de Girona ha donat el permís perquè Endesa pugui continuar la sectorització del carrer Castanyer al barri de Font de la Pólvora, amb la previsió que les obres s’engeguin durant aquest mes de gener. A més, els treballs serviran per incorporar elements de monitorització dels consums de la zona, que facilitaran el control del consum real i, per tant, també de les connexions fraudulentes. D’aquesta manera se segueix amb el programa per garantir el subministrament als veïns i veïnes i combatre el frau elèctric i els talls de llum que es produeixen al barri. 

Aquest programa va començar amb el carrer Mimosa i dos blocs de la plaça Llimoner, amb resultats satisfactoris. Recentment es van acabar aquests treballs al carrer Avellaner, i un cop es faci el carrer Castanyer, quedarà pendent només el carrer Roura per acabar amb aquest programa. L’objectiu de la sectorització és que quan hi ha una sobrecàrrega en un bloc d’algun d’aquests carrers, normalment provocat per instal·lacions fraudulentes, el tall de llum es produeixi només en el bloc en qüestió, i no en la resta dels habitatges del carrer.

Paral·lelament, l’Ajuntament encarregarà en els pròxims dies una auditoria externa per conèixer amb detall l’estat de la xarxa elèctrica al barri. Aquesta auditoria servirà per disposar de dades pròpies més enllà dels informes que bianualment fa la Generalitat de Catalunya i que acrediten que es compleix amb tots els requisits tècnics que marca la legislació. S’espera tenir els resultats en poques setmanes, i en funció d’aquests es prendran les mesures pertinents en cas de ser necessari o si es demostrés que Endesa no té la xarxa elèctrica en condicions.

A més, el consistori manté obert el procés de regularització per als veïns i veïnes del barri, de manera que les persones que no estiguin donades d’alta a la companyia o no tinguin comptador es puguin beneficiar d’aquest programa d’ajudes. Des de l’estiu, cap ciutadà o ciutadana del barri s’ha acollit a aquesta possibilitat.

La prioritat de l’Ajuntament és treballar per garantir el subministrament a aquelles persones en situació de vulnerabilitat afectades pels talls de llum. En aquests casos, el consistori els ha proporcionat estufes de gas i llanternes. També s’han repetit diversos operatius policials al llarg del darrer any per detectar les connexions fraudulentes, que es mantindran en el futur. En tot cas, s’intensificaran els contactes amb l’associació de veïns i el barri per explicar bé a la ciutadania totes aquestes accions, tenint en compte que les comunicacions ja són diàries i constants entre les dues parts.

Respecte a la concentració que avui han fet alguns veïns i veïnes i formacions polítiques a la plaça del Vi, l’Ajuntament ha rebut el manifest que han entregat i avui mateix s’ha donat hora per fer una reunió pròximament entre l’alcaldessa, els regidors responsables i representants de l’associació de veïns.

Ajudes contra la pobresa energètica

L’Ajuntament també té engegades diverses línies d’ajudes contra la pobresa energètica a tota la ciutat. D’una banda, des de Serveis Socials es paguen els serveis bàsics de persones vulnerables que no tenen capacitat per fer-hi front. Entre gener i octubre del 2020, s’hi ha destinat 47.637 euros.

Des d’Habitatge també hi ha engegat el Pla d’auditories energètiques en habitatges particulars, a partir dels casos que fa arribar Serveis Socials. Els tècnics analitzen en cada cas si la potència contractada és l’adient o si els tancaments són correctes, i finalment es fa un informe amb les mesures a prendre. Fins ara s’han fet 41 auditories de les 80 que hi ha programades en habitatges particulars, i s’ha comprat material com deshumidificadors o radiadors d’oli per solucionar els casos plantejats. Aquest material s’ha adquirit a través de subvencions de la Diputació de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.