Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona participa en l’elaboració del manual “Valorar les comunitats religioses com a actors clau de la cohesió social”

L'elaboració del manual europeu està liderat per les ciutats italianes Reggio Emilia i Novellara.

L’Ajuntament de Girona ha participat en l’elaboració del manual europeu “Valorar les comunitats religioses com a actors clau de la cohesió social”, liderat per les ciutats italianes Reggio Emilia i Novellara. Aquest document pretén donar suport a les administracions públiques en la gestió de contextos locals cada vegada més complexos, en els quals el pluralisme religiós és un dels aspectes fonamentals per a la promoció del diàleg intercultural. Les estratègies de governança ben orientades no només poden fer front a aquestes complexitats de manera efectiva, sinó que també poden transformar el pluralisme religiós en un recurs per a tota la comunitat.

El manual inclou indicacions sobre possibles accions concretes que poden posar en marxa les autoritats locals per afavorir la creació de contextos interculturals i fer dels llocs de culte possibles interlocutors de les ciutats. El document tracta el tema fent referència a diferents àmbits: les eines de regulació i orientació de les institucions supranacionals; la relació entre religió i espai públic; i la relació que les autoritats locals poden establir amb les diferents comunitats religioses, gestionant l’anomenat benestar comunitari (dimensions social, sanitària i educativa).

La publicació inclou els resultats d’un qüestionari llançat el setembre del 2020 i dirigit a les ciutats pertanyents al programa Ciutats Interculturals (ICC) i a les ciutats agermanades dels municipis líders, com és el cas de Girona amb Reggio Emilia. Funcionaris de 25 administracions locals van respondre a l'enquesta, 17 d'ells pertanyents a la xarxa ICC. El qüestionari va permetre recollir pràctiques significatives d’Europa i de fora, incloses Àfrica (Pemba a Moçambic i Ekurhuleni a Sud-àfrica), Àsia (Hamamatsu al Japó i Beit Jala a Cisjordània) i Amèrica (Montreal, Canadà).

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.