Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arrenca la 12a edició del Projecte Rossinyol a Girona amb la participació de 60 estudiants

S’han organitzat 9 trobades a les escoles i instituts per conèixer els mentors i mentores de la universitat

Un total de 60 alumnes participen en la dotzena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona, que ha arrencat aquesta setmana. Es tracta de 30 nens i nenes de les escoles de primària i secundària i 30 estudiants de la Universitat de Girona (UdG). En concret, s’han organitzat 9 trobades a les escoles i instituts per conèixer els mentors i mentores de la universitat. 

"És un orgull com a Ajuntament col·laborar un any més amb el Projecte Rossinyol, que ens recorda com és d'important la llengua catalana per a la inclusió i la integració social. Volem agrair un cop més l'esforç de la Universitat de Girona, dels centres educatius i dels voluntaris i voluntàries que fan possible aquesta experiència", assegura el regidor d'Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria promogut per la UdG que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d’estudiants universitaris que fan de mentors i mentores i acompanyen al llarg de tot el curs a un alumne o alumna d’una escola o institut de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona col·labora amb aquest projecte d’integració social, cultural i lingüística d’alumnat nouvingut a la ciutat des de fa molt temps, promovent en els centres educatius de la ciutat la integració de tot els seus estudiants. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Girona i els centres educatius de la ciutat. Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament en el marc del reconeixement de “Girona Ciutat Educadora”. 

Aquest curs 2020-21 s’ha incorporat la participació de l’INS Santa Eugènia, a més de les escoles Josep Dalmau Carles, Àgora, Santa Eugènia, Cassià Costal i Pericot, i els instituts Jaume Vicens Vives, Montilivi i Ermessenda de Girona. 

Durant els pròxims sis mesos els mentors i mentores i els mentorats i mentorades compartiran vivències, intercanviaran tradicions i cultures dels diferents països d’origen de l’alumnat dels centres educatius i passejaran per carrers desconeguts de la ciutat, aprendran a comunicar-se millor en català i participaran en diverses activitats del barri i de la ciutat, entre altres. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.