Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona difon en un mapa 78 projectes educatius de la ciutat per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

L’acte commemoratiu s’ha celebrat enguany en format virtual sota el lema “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor”.

L’Ajuntament de Girona ha difós en un mapa interactiu 78 projectes i experiències educatives, que diferents entitats i institucions duen a terme a la ciutat, per celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que té lloc cada 30 de novembre. Un total de 57 entitats i centres escolars han fet arribar un o més vídeos al consistori on expliquen les accions educatives que realitzen adreçades a infants, adolescents, adults o gent gran. Tot el material s’ha ubicat en el mapa interactiu “Girona Ciutat Educadora” per tal de difondre la capacitat transformadora i de creixement que té l’educació al municipi. La idea és anar omplint aquest recurs amb el material que les entitats vagin fent arribar.

Enguany, l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora s’ha celebrat en format virtual sota el lema “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor”. La iniciativa ha consistit en la difusió de diferents vídeos per la web de l’Ajuntament de Girona i les xarxes socials.

L’obertura de la jornada digital és a càrrec del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran. “Volem fer un especial reconeixement a totes i cadascuna de les entitats i de les institucions que treballen dia rere dia per fer de Girona una ciutat molt més educadora en tots els seus àmbits. I ho fem difonent la capacitat transformadora i de creixement que té l’educació a la nostra ciutat posant a l’abast de la ciutadania aquest mapa interactiu. Hem anat rebent aportacions de projectes i d’accions de moltes entitats que han fet possible presentar avui aquest mapa interactiu, que pretén ser una eina de creixement i de difusió de tot el potencial educatiu de la nostra ciutat”, ha afirmat.

Tot seguit, a través d’un vídeo, els actors David Plana i Meri Yanes expliquen què vol dir ciutat educadora i presenten a grans trets el contingut de la Carta de Ciutats Educadores 2020. Dins d’aquesta iniciativa, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Girona també han defensat el seu compromís amb "Girona, Ciutat Educadora”.

Per acabar, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, conclou la jornada virtual. “A Girona fa 30 anys que treballem en l’àmbit de l’educació entenent-la com un procés que afecta tots els ciutadans i ciutadanes en qualsevol moment de la seva vida i en qualsevol lloc i circumstància. Aquest any hem renovat els principis de la Carta de Ciutats Educadores per adaptar-los a les noves necessitats socials; aquests són ara el nostre full de ruta. Amb aquests principis treballem també els grans reptes del segle XXI: la inversió en l’educació perquè tothom pugui desenvolupar el seu potencial humà, promoure la igualtat, construir una veritable societat del coneixement sense exclusions i desenvolupar una consciència comunitària amb habilitats per organitzar la nostra vida en comú”, ha afirmat l’alcaldessa.

Mapa "Girona, Ciutat Educadora"
Web de "Girona, Ciutat Educadora"
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.