Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Rap de Girona Fest celebra aquest diumenge la cinquena edició

El festival, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, se centrarà en la formació musical i es retransmetrà en directe a través del canal de YouTube de la plataforma Rap de Girona

El Rap de Girona Fest celebra aquest diumenge, dia 29 de novembre, la cinquena edició. Enguany, el festival s’ha reconvertit en una jornada virtual que inclourà dos tallers formatius sobre producció musical amb Lupita’s Friends i Hug Sound. L’esdeveniment, que es portarà a terme a partir de les 16 h, està liderat per l’Associació Brainstorming i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical i L’Estació Espai Jove, i la Casa de la Música del Gironès. 

La jornada es retransmetrà en directe des de l’estudi Basement Records, i es podrà seguir a través del canal de YouTube de Rap de Girona. La situació actual marcada per la COVID-19 no permet l’entrada de públic a l’esdeveniment, per això s’ha ideat un sistema de retransmissió en directe per així poder oferir una jornada interactiva.

L’edició començarà a les 16 h amb el taller formatiu de beatmaking a càrrec del grup Lupita’s Friends. L’activitat consistirà en la creació d’una peça instrumental (un beat) en directe. El duet de productors mostrarà el seu mètode de treball i l’ús que fa de les diverses eines de l‘estudi. En aquest sentit, samplers ja clàssics com l’MPC o l’ASR juntament amb la guitarra i el baix elèctric entre altres instruments seran utilitzats en aquesta classe magistral.

Marcelus Fela i Kidd Pasto formen aquest equip de producció ubicat a Barcelona. Utilitzen sons clàssics i transgressors, samplers com la mítica MPC 2500 o l’Ensoniq EPS 16 plus, guitarres i també sintetitzadors. Lupita’s Friends recupera el gra i la calor de la música dels noranta pels gèneres més actuals.

La segona proposta arrencarà tot seguit, a les 18 h. Es tracta d’un taller de producció i mescla on s’aprendrà com treballa Hug Sound. Es veurà la seva forma d’entendre les produccions i l’artista explicarà alguns dels seus trucs en el procés de mescla. Tot això, es realitzarà a partir d’analitzar les diverses parts d’un tema.

Hug Sound és productor, beatmaker, baixista i bateria que destaca per la seva versatilitat en diversos gèneres musicals. Va iniciar la seva carrera com a músic de conservatori i actualment dirigeix el seu propi estudi de gravació i la discogràfica Basement Records, referents a la província de Girona. Fins avui dia ha treballat amb artistes com Santa Salut, Grind, Makro, Andana, Lupita’s Firends, Festucs, Roke, Quim Siva, Belen Natalí, Rise Up!, Vinnie Kairos, Beatjammers i molts més. Destaca el seu treball en el projecte Doble, amb el qual han arribat a assolir milions de reproduccions a les plataformes digitals.

Els dos tallers són gratuïts. La plataforma Rap de Girona està enfocada a donar suport a nous talents del rap i la cultura hip-hop de la demarcació de Girona i a l’aplicació de noves tecnologies per a la difusió cultural.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.