Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 8a Cursa de la Dona de Girona se celebrarà el 3 d’octubre de 2021 i es preveu que sigui presencial

La 9a Jornada de l'Esport Femení que estava previst portar-se a terme el diumenge 7 de març, s’emplaça al diumenge 13 de juny de 2021

La 8a Cursa de la Dona ja està en marxa. Els organitzadors, l’Ajuntament de Girona i l’Associació Esportiva Esports Parra, preveuen celebrar una nova edició en format presencial el diumenge 3 d’octubre de 2021. D'altra banda, la 9a Jornada de l'Esport Femení que estava previst portar-se a terme el diumenge 7 de març, s’emplaça al diumenge 13 de juny de 2021. Aquestes dues jornades s’emmarquen dins el projecte “Dona i Esport”, que es porta a terme des del consistori.

“La nova normalitat ens està portant a realitzar esdeveniments i activitats esportives que mai haguéssim pensat”, assegura el regidor d'Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que recorda que enguany la Cursa de la Dona s'ha hagut de fer de forma virtual, quan en l’edició del 2019 va aplegar a més de 7.500 dones pel centre de Girona. “Aquest any no ha estat possible el caliu dels entrenaments precursa que es varen iniciar ja a la primera edició i que any rere any creixien en nombre de participants (arribant a més de 300 dones), veure La Devesa plena a vessar i tenyida de rosa, vibrar veient passar a mares, filles, amigues, companyes, famílies senceres passant per sota de l’arc de sortida”, afirma Bertran. 

En l’edició virtual de la Cursa de la Dona, que va tenir lloc del 28 de setembre a l’11 d’octubre, les xarxes socials van bullir amb les imatges de dones, famílies, amigues... que van realitzar el circuit oficial marcat (d’una mica més de 5 km) i dissenyat exclusivament per a aquesta ocasió. També moltes participants van sortir a caminar i a córrer pels seus municipis. “Des del govern de Girona vam voler mantenir l’esperit de la cursa i continuar promocionant els hàbits saludables i la pràctica de l’activitat esportiva entre el col·lectiu femení, i que ara, més que mai és tan necessari per continuar actius i actives”, assegura el vicealcalde de Girona, Quim Ayats.

La cursa va mantenir el seu caràcter solidari i en el moment de la inscripció hi havia l’opció de fer un donatiu a l’Associació Valentes i Acompanyades. Es tracta d’una entitat que treballa per aturar els matrimonis forçats.

Per no perdre el caire festiu de l’esdeveniment, durant el recorregut, a cada punt quilomètric, hi havia l’opció de participar en el sorteig d’un lot de productes de les empreses col·laboradores Chocolates Torras i Yo soy. I amb l’objectiu de complementar la cursa i de la mà del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport, es van organitzar dues xerrades virtuals: “Hàbits alimentaris saludables per un estil de vida actiu”, a càrrec de Lluís Rodon, dietista i nutricionista del Girona FC i “La importància del calçat esportiu, per córrer bé”, a càrrec d’Enric Violan, podòleg esportiu. Aquestes dues xerrades es poden recuperar i visualitzar en el canal de YouTube del COPLEFC.
 

Tornar