Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari virtual de novembre del 2020

El Ple va tenir lloc el dia 9 de novembre del 2020

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de novembre del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Abans de res, l’alcaldessa va lamentar la mort de l’artista Domènec Fita i va recordar la seva importància per la ciutat. Madrenas també va llegir una declaració institucional de condemna dels darrers atemptats jihadistes i de tots els actes terroristes, que atempten contra la vida de civils i amenacen els drets humans Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.

Tots els punts de l’ordre del dia que es van debatre formaven part de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. Els punts 4 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -reparació de la façana posterior de l'edifici situat al carrer Francesc Ciurana 17-) i 5 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -rehabilitació de la coberta de l'edifici situat a la plaça Vi 4-) es van aprovar per unanimitat; mentre que el punt 6 (declaració d'obres d'especial interès o utilitat municipal -consolidació estructural de l'edifici situat a la pujada Sant Domènec 6-) es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Cs) i 6 abstencions (Guanyem Girona). 

Pel que fa al punt 7, sobre l’aprovació del compromís de despesa plurianual per a l'adquisició per part de l’Ajuntament de Girona d'11 finques situades als carrers Güell, Taga, Campcardós, Puigneulós, Valladolid i De les Monges de la ciutat de Girona, aquest punt es va aprovar per 25 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Guanyem Girona) i 2 abstencions (Cs).

Finalment, el punt 8, relatiu a la modificació de crèdit per a les actuacions mur de protecció Pont de la Barca - Pont de França, es va aprovar per unanimitat.

Per acabar es van debatre les quatre mocions que anaven al Ple. La primera era una moció ciutadana, que va presentar el Col·legi oficial de Metges de Girona per donar suport als metges i metgesses internes residents. La moció la va defensar el metge resident de l’Hospital Josep Trueta i representant del Col·legi Martin Quintana i es va aprovar per unanimitat. 

La resta de mocions eren presentades pels grups municipals. La segona, (per a la dinamització del comerç local amb la implantació de les àrees de Promoció econòmica -APEU-) la va presentar el grup municipal del PSC, la va defensar el regidor del grup Jordi Calvet i es va aprovar per 14 vots a favor (Guanyem Girona, PSC i Cs)  i 13 abstencions (JuntsxCat i ERC).

La tercera moció, que va presentar el grup el grup de Cs “per a l'augment de patrulles policials al carrer d'agents policials que actualment se'ls destina a tasques administratives a fi de pal·liar l'alarmant augment de la inseguretat a la ciutat”, es va aprovar per 8 vots a favor (PSC i Cs)  i 19 abstencions (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC). La moció la va defensar el portaveu del grup, Daniel Pamplona.

Per acabar, es va debatre una quarta i última moció, presentada per Guanyem Girona, sobre les mesures per potenciar l'ocupació de joves a la ciutat de Girona en un context de pandèmia. Aquesta moció la va defensar el portaveu del grup, Lluc Salellas, i es va aprovar per 12 vots a favor (Guanyem Girona i PSC) i 15 abstencions (JuntsxCat, ERC i Cs).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple. 

Ordre del dia
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.