Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona comptarà amb un nou centre d’acolliment residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual

A través d’un acord, la Fundació Ramon Noguera construirà un allotjament de 30 places en un equipament annex al Monestir de Sant Daniel de Girona

La ciutat de Girona comptarà amb un nou centre d’acolliment residencial que atendrà les necessitats presents i futures de les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’una iniciativa impulsada a través d’un acord firmat avui entre la Fundació Ramon Noguera i les Religioses Benedictines del Monestir de Sant Daniel de Girona, que s’ha presentat aquest matí amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del bisbe de Girona, Francesc Pardo.  

“En moments tan complicats com els actuals, un projecte així és possible perquè tots remem plegats amb un únic objectiu: ajuntament, bisbat, fundació, i també els agents privats que aportaran els recursos econòmics necessaris per poder-ho tirar endavant. El que presentem avui aquí és un exemple de col·laboració i de treball en equip. Avui posem la primera pedra d’aquest projecte, sabem que serà un camí llarg però entre tots hi posarem de la nostra part perquè sigui una realitat el més ràpid possible. Aquest és un projecte de ciutat, i és també el compromís d’aquest govern col·laborar-hi en tot allò que sigui possible”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per una banda, la iniciativa dona resposta a una necessitat social real d’acolliment residencial, aportant solucions per atendre de manera integral les persones amb discapacitat intel·lectual que, principalment per situació d’orfenesa, envelliment prematur o afectacions greus, no podran viure als seus domicilis perquè les seves famílies no se’n podran fer càrrec. I, per l’altra banda, es configura com un projecte patrimonial d’àmbit català, ja que aquest acord és una oportunitat per contribuir en la sostenibilitat de la comunitat religiosa Benedictina de Girona i una forma de viabilitat per preservar el patrimoni cultural mil·lenari del mateix Monestir de Sant Daniel.

La Fundació Ramon Noguera disposarà d’un espai en una zona annexa al Monestir per a materialitzar el projecte i construir-hi una residència de 30 places per a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. En concret, estarà situat a l’equipament que actualment hi ha al pati del monestir. Està previst una inversió inicial de 2.750.000 euros i caldrà buscar finançament per aquesta inversió inicial de construcció i equipament. La disposició d’aquest espai s’efectuarà a través d’una concessió d’un dret de superfície per als propers 49 anys i pel qual l’entitat social col·laborarà amb la comunitat monàstica de Religioses Benedictines mitjançant una aportació econòmica. 

Arran d’aquest projecte, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, s’adequarà la zona al voltant de la futura residència, per tal de millorar la mobilitat en aquest punt. Concretament, s’ampliarà la vorera per tal de fer més accessible el carrer, tant pels residents del nou equipament com pels veïns i veïnes del barri. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.