Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les activitats programades per part del Servei Municipal d’Ocupació, en el marc del cicle “SMObilitza’t”, es porten a terme en format virtual a partir d’aquesta setmana

Aquesta programació compta amb un total de 14 activitats i té com a objectiu oferir formació transversal, així com orientació i assessorament laboral a les persones que busquen treball.

Més enllà dels efectes sobre la vida quotidiana de les persones, el coronavirus està tenint un impacte molt negatiu sobre l’economia a nivell global, destruint llocs de treball i forçant el tancament o l’aturada de moltes activitats econòmiques. 
Actualment, la taxa de desocupació a les comarques gironines se situa en l'11,73%, entre juliol i setembre, i el nombre d’aturats/des a la demarcació ascendeix a 45.900 persones segons dades de la EPA (Enquesta de Població Activa). I, al mateix temps, s’està configurant un nou escenari empresarial, perdent pes el sector serveis, tradicionalment un dels sectors amb més presència a la ciutat, però que és el que està patint els efectes de la pandèmia més directament, i està prenent el relleu el sector industrial. Això té un impacte directe sobre el perfil demandat per les empreses, que passa a ser molt més tecnificat, alhora que incrementa el nivell d’exigència i competitivitat de les empreses i genera nous reptes relacionats amb la logística, la necessitat d’obrir mercats i l’optimització de l’ús de les TIC.  
En un escenari com aquest, el Servei Municipal d’Ocupació fa una aposta clara per continuar oferint serveis de formació transversal i d’orientació i assessorament laboral, ajustats a les exigències del mercat de treball, amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupabilitat de les persones que es troben en situació d’atur i, en conseqüència, contribuir a augmentar les seves possibilitats d’inserció laboral.
Per aquest motiu, i de forma paral·lela als itineraris d’inserció i als programes i accions de capacitació habituals, des del mes de maig s’han programat un conjunt d’actuacions en matèria d’orientació i informació laboral que, sota el nom d’SMObilitza’t, s’adreça a tota la ciutadania a fi i efecte de millorar i optimitzar les seves eines de recerca de feina, contribuir a dissenyar objectius laborals ajustats a les característiques de les persones i a les exigències de les empreses i facilitar informació sobre els sectors generadors d’ocupació a la ciutat i a la seva àrea d’influència.
Les accions programades, en funció del seu objectiu i del mitjà pel qual s’ofereixen, es classifiquen en quatre categories:

  • Actua: Sessions portades a terme per personal propi de l’SMO que pretenen facilitar i optimitzar l’adquisició i ús d’eines i tècniques de recerca de feina, contribuir a definir estratègies d’inserció realistes i ajustades a les necessitats del mercat de treball i donar a conèixer els recursos ocupacionals disponibles.
  • Parlem de feina: Directes d'Instagram, que es poden seguir a través del compte @smo_gi, sobre diferents temes relacionats amb la recerca de feina.
  • O2. Ocupacions amb opcions: Converses amb empreses, gremis i associacions del territori per conèixer en primera persona quins són els perfils demandants i les opcions que ofereixen els sectors generadors d’ocupació al territori.
  • Aula de competències: Tallers dirigits al desenvolupament del capital competencial de les persones participants.

La programació dissenyada pel període octubre- desembre compta amb un total de 14 actuacions i es pot consultar a la web de l’SMO www.girona.cat/smo. Les persones interessades a participar-hi, poden fer la inscripció enviant un correu electrònic a smo@ajgirona.cat o a través de WhatsApp al 616 235 606.

Davant l’augment de casos positius de coronavirus, l’elevada taxa de contagi i les restriccions imposades pel Govern per tal de frenar l’evolució de la pandèmia, a partir del mes de novembre totes les activitats de l’SMObilitza’t s’ofereixen en format on-line, a través de l’aula virtual del Servei Municipal d’Ocupació.

Conscients de l’efecte d’exclusió que aquesta virtualitat té sobre les persones amb nuls o limitats coneixements digitals, que per altra banda són un dels col·lectius més vulnerables en relació a l’accés al mercat de treball, des del Servei Municipal d’Ocupació s’ha optat per mantenir els tallers d’iniciació digital, Connecta’t, previstos pel mes de novembre i desembre de forma presencial, però reduint-ne l’aforament.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.