Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona tanca la compravenda d’una nau per emmagatzemar el material de cultura popular i tradicional de la ciutat  

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde, Quim Ayats, han visitat aquest matí l’immoble situat al barri del Pont Major.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, han visitat aquest matí la nau adquirida per emmagatzemar el material de cultura popular i tradicional de la ciutat. El consistori va efectuar ahir la compra definitiva d’aquest immoble que ja és municipal i que es podrà començar a utilitzar en les pròximes setmanes. 

“Teníem una necessitat a la ciutat, que era disposar d’un espai on poder guardar material per a actes populars que ara mateix estaven en un espai que no reunia les condicions òptimes. Tenim una xarxa d’entitats de cultura popular molt dinàmica i potent, i des de l’Ajuntament fem una aposta per posar en valor la cultura tradicional del país. Per això calia tenir un espai propi, que ja podrà estar operatiu ben aviat”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha destacat que s’ha donat resposta “a una petició que ens havien fet les entitats de la ciutat”. Alhora ha recordat que “aquest govern aposta el 100% per la cultura”. “És un espai llargament reivindicat i treballem i seguirem treballant per cobrir les necessitats de les entitats i alhora impulsar les activitats de recuperació i difusió del patrimoni cultural, tradicional i popular”, ha afegit Ayats.  

La nau està situada al carrer de l’Illa de Formentera número 40 del barri del Pont Major i consta de 994,28 metres quadrats de superfície construïda i el pati de 348,84 metres quadrats. Està previst que en aquest nou espai municipal es guardi el material de diferents entitats culturals de la ciutat, principalment els elements de la cavalcada dels Reis. Així, en aquest indret hi haurà espai per guardar les carrosses, el material d’atrezzo i el vestuari. Fins ara, aquests elements es guardaven en una nau privada del carrer de Barcelona. El preu de l’adquisició ha estat de 596.000 euros (IVA inclòs), malgrat que el pressupost inicial era d’1 milió d’euros.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.