Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’adhereix al Missatge de Mannheim

Es tracta d’una declaració en la qual es manifesta que les ciutats han de participar en els acords verds europeus i locals

L’Ajuntament de Girona s’ha adherit al Missatge de Mannheim, una declaració en la qual es manifesta que les ciutats han de participar en els acords verds europeus i locals. El missatge es va presentar formalment a la Comissió Europea l’1 d'octubre en la conferència de Mannheim 2020.

“A Girona estem compromesos en la construcció d’una societat més verda i sostenible en el marc europeu. Hem firmat i donat suport a iniciatives institucionals amb ciutats i territoris de tot el continent per actuar a escala local davant del repte global del canvi climàtic. Ara hem reforçat encara més aquest compromís, essent la primera ciutat catalana que ens adherim al Missatge de Mannheim, una declaració on les ciutats signants ens marquem l’objectiu comú de promoure polítiques públiques d’ocupació basades en la sostenibilitat: nous usos sobre els espais urbans, fiscalitat verda, foment en els nostres carrers de la priorització dels vianants i les bicicletes i promoció de la innovació tecnològica entre els nostres sectors econòmics, entre moltes altres actuacions”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.  

La declaració exposa que els governs locals són fonamentals per assolir els objectius de sostenibilitat i que han de ser autèntics socis de diàleg per al desenvolupament de polítiques, no només socis d’implementació de les polítiques que s’han desenvolupat sense ells. També subratlla que és necessària una profunda transformació de totes les parts de la societat per garantir un futur sostenible perquè en un món que canvia ràpidament i es digitalitza, s’han de mitigar les conseqüències socials de la transformació. 

En el missatge de Mannheim, les ciutats s’han compromès amb una acció basada en cinc canvis sistèmics bàsics: transformació de les infraestructures i dels sistemes locals actuals; desenvolupament local sostenible i competitiu; comunitats inclusives i solidàries; un estil de vida i cultura de suficiència i optimització; i reorientació cap al bé comú. Aquests objectius s’han d’assolir a través de polítiques locals que salvaguardin l’ingrés públic, de millors sistemes fiscals que traslladin la càrrega fiscal de la força de treball a l’ús dels recursos naturals i la pol·lució, de la necessitat de rebre finançament europeu i nacional per fer-ho, de la transformació de l’espai urbà, de marcs que recolzin un ús integrat del sòl urbà i agrícola i de sistemes socials distributius i que generin oportunitats, entre altres.

Aquesta declaració es basa i reforça les accions transformadores catalitzades per la Declaració Basca 2016. Un missatge al qual també es va adherir la ciutat de Girona. Per a més informació es pot consultar el web http://www.mannheim2020.eu.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.