Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona replanteja les Fires i organitza un Sant Narcís 100% cultural

S’han programat una trentena d’activitats culturals per a tots els públics en llocs estables com l’Auditori de Girona, La Mercè i els centres cívics de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha reformulat les Fires davant les noves restriccions per fer front a la COVID-19 i organitzarà un Sant Narcís 100 % cultural. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha explicat avui al matí en roda de premsa que s’han programat una trentena d’activitats culturals per a tots els públics per donar suport al sector. 

“Mantenim el nostre compromís amb els artistes, amb els creadors, amb tot el sector perquè ho podem fer en espais estables, perquè està demostrat que són espais segurs i perquè la cultura és segura perquè tots la fem segura”, ha afirmat Ayats, recordant que en les festes de Sant Narcís del 1918 també es va creuar una pandèmia, la grip espanyola, pel camí de la Festa Major de la ciutat. 

Tots els concerts es realitzaran a l’Auditori de Girona i al Centre Cultural La Mercè. La resta d’actes es faran de forma descentralitzada als centres cívics del Pont Major, Sant Narcís, Ter, Onyar i Pla de Palau; així com a Mas Abella i a la Marfà. Totes les propostes compliran escrupolosament amb els requisits que exigeixen les autoritats sanitàries i les mesures es podran consultar al web girona.cat/santnarcis. Respecte a la programació reduïda que s’havia previst mentre es mantenien les Fires, s’ha hagut de suspendre el pregó i els focs artificials, entre altres.  

Concretament, a l’Auditori La Mercè tindrà lloc l’audició de sardanes, el concurs de Revesses i l’espectacle “L’Amàlia i les ombres Lunars” de la companyia Animamundi. Els centres cívics acolliran diferents actuacions familiars i La Marfà, el CircOland. A l’Auditori de Girona s’han programat els concerts de Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Doctor Prats, Ana Tijoux, Ciudad Jara, La Principal de La Bisbal, el Cor Maragall i la Cantada d’Havaneres amb Terra Endins. 

Pel que fa a la cultura popular, els Balls de la imatgeria de la ciutat amb l’Àliga, els gegants, els capgrossos, la Mulassa i els dracs a càrrec de la Colla Gegantera Fal·lera Gironina i els Diables de l’Onyar es podran seguir per streaming o per TV Girona. A més, altres activitats populars com el Concurs de dibuix dels capgrossos de la ciutat o els Castells de cartes de la Festa Major 4 Rius tindran lloc en format online. 

El cartell d’enguany és obra de les dissenyadores Íngrid Riera i Maria Soler, que han participat en les beques Kreas. Segons han explicat durant la roda de premsa, el color negre fa referència a la situació actual marcada per la pandèmia i la resta de colors són l’esperança. El dibuix es pot interpretar de moltes maneres: una làmpada, una campana, una copa o un megàfon. Les serpentines estan inspirades en les textures de les mascaretes que les artistes han vist pel carrer. 

El vicealcalde ha volgut "agrair a totes les entitats de la cultura popular i a tot el sector cultural en general pel gran esforç i pel grau de comprensió que en la gran majoria dels casos han demostrat davant la situació actual durant les trobades que hem mantingut amb tothom per configurar la programació". Pel que fa a les activitats suspeses, l’Ajuntament està treballant per reprogramar els concerts que s’havien de realitzar al parc del Migdia i altres actes. 

Les entrades a les activitats culturals i als concerts estaran disponibles a partir de demà, dijous 22 d’octubre, a les 12 h del migdia al web de Sant Narcís de l’Ajuntament de Girona. S’establirà el límit de 4 entrades per persona i de 2 espectacles per persona. L’aforament a l’Auditori és de 597 persones i als centres cívics, de 40. Tota la programació es pot trobar en el següent enllaç.  
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.