Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La nova exposició temporal del Museu del Cinema recull les fotos autografiades dels grans actors del segle XX

La mostra “(Actors) Icònics. Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema” s’ha inaugurat avui i es podrà veure fins al 25 d’abril del 2021

El Museu del Cinema ha inaugurat avui l’exposició temporal “(Actors) Icònics. Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema”, que es podrà veure fins al 25 d'abril del 2021. Està composta per fotos autografiades dels grans artistes del segle XX acompanyades de les seves frases més conegudes. Aquesta és la segona part de la mostra que es va realitzar l’any passat dedicada a les actrius icòniques. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat aquest matí en la inauguració, acompanyada per la regidora de Ciutadania i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Maria Àngels Cedacers; pel director del museu, Jordi Pons, i pel comissari de l'exposició, Jordi Dorca. 

“Vull donar les gràcies a tothom qui ha fet possible aquesta mostra, ja que és clau que mantinguem actes culturals en moments extraordinàriament difícils com l'actual. Realment, qui fa cinema és un heroi ja que aquest art permet allunyar-nos de les situacions més dures i imaginar altres realitats”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha agraït la feina de totes les persones implicades en l’exposició i ha posat en valor la proposta.

La mostra, produïda pel mateix museu, està formada per 40 frases transcrites i 100 fotografies, la majoria d'elles autografiades, que pertanyen a la Col·lecció Vicenç Arroyo. Es tracta d’un recorregut pels principals actors del darrer segle a través de les seves fotografies d'estudi i dels seus pensaments més celebres. Uns pensaments que tracten temes tan variats com l'art fílmic, el negoci, la fama, l'ofici, la crítica o el públic cinematogràfic.

Aquesta exposició té dos objectius principals. El primer és el de reivindicar i difondre alguns dels grans actors i actrius de la història del cinema de tots els temps que, per a les noves generacions, cauen progressivament en l’oblit. El segon objectiu és mostrar una petita part de l’enorme Col·lecció Vicenç Arroyo, la donació més important que ha rebut mai el Museu del Cinema, la qual consta de més de 14.922 fotografies, principalment retrats d'actors, actrius, directors i directores de cinema de tots els temps, moltes d'elles amb l'autògraf original del personatge retratat, a més de programes de mà, llibres i altres documents. Aquest fons configura la col·lecció de cinema més important (en quantitat i qualitat) de les que conserva el Museu del Cinema, després de la Col·lecció Tomàs Mallol.

En l’exposició “(Actors) Icònics” s'hi poden veure imatges i llegir frases i sentències de quaranta dels grans actors de la història, entre els quals hi ha: Charles Chaplin, Groucho Marx, Buster Keaton, Humphrey Bogart, Spencer Tracy, Gary Cooper, Clark Gable, Cary Grant, Henry Fonda, Laurence Olivier, John Wayne, James Stewart, Burt Lancaster, Kirk Douglas, Robert Mitchum, Gregory Peck, William Holden, Montgomery Clift, Marlon Brando, Rock Hudson, Jack Lemmon, Paul Newman, Sean Connery, Gene Hackman, Robert Redford, Alain Delon, Jack Nicholson, Anthony Hopkins, Morgan Freeman, Dustin Hoffman, Al Pacino, Richard Gere, Kevin Costner, Robert de Niro, Tom Hanks, Daniel Day-Lewis, Sean Penn, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Joaquin Phoenix.

"(Actors) Icònics" ha estat produïda pel Museu del Cinema i comissariada per Jordi Dorca. Pel que fa a la documentació i a la conservació de les imatges, aquesta ha anat càrrec de Montse Puigdevall, el disseny és obra de Cristina Masferrer i el muntatge expositiu ha anat a càrrec de Rafel d'Arquer.

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.