Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebra el segon Seminari Internacional dels Arxius de l'Esport el pròxim 14 d'octubre

La jornada girarà al voltant de les polítiques públiques i privades per a la conservació dels documents i es farà de forma telemàtica.

Crèdits: Ajuntament de Girona. CRDI (Fargnoli Iannetta, Valentí - Fons Ernest Gussinyé Ribas)

La segona edició del Seminari Internacional dels Arxius de l’Esport tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 14 d’octubre, de forma telemàtica. Enguany, la jornada girarà al voltant de les polítiques públiques i privades per a la conservació dels documents de l’esport. Aquesta trobada de caràcter biennal, està organitzada per l’Ajuntament de Girona, la Secció d’Arxius de l’Esport del Consell Internacional d’Arxius, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i l’Associació d’Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya. 

Més de 190 persones ja s’han inscrit al seminari, que comptarà amb assistents de Finlàndia, el Regne Unit, els Estats Units, el Perú, l’Argentina, el Brasil, Sud-àfrica, Àustria, Alemanya, el Camerun, l’Uruguai, Irlanda, Itàlia, França i Austràlia. És per aquest motiu, que les ponències es traduiran simultàniament en tres idiomes: català, castellà i anglès. Les inscripcions són gratuïtes i el període per apuntar-se finalitzarà demà. 

La jornada comptarà amb la participació d’experts en esports vinculats als clubs, a les federacions, als arxius, als museus, a les universitats i als centres de documentació, entre d’altres. Durant la trobada, a més, es presentarà la Guia de suport als arxius de les entitats esportives de Catalunya, que vol servir de base per facilitar l’organització, la preservació i la conservació dels documents esportius.

Les quatre ponències que es duran a terme estaran impartides per: Véronique Reuter, responsable d’Estudis Documentals del Ministeri de Cultura de França; Ossi Viita, cap del Departament de Col·lecció del Museu de l’Esport de Finlàndia; Marcel Russiñol Amat, digital asset manager i arxiver, i Xavier Reche Royo, científic esportiu i responsable del control de la càrrega externa, ambdós del Futbol Club Barcelona. Així mateix, el director general dels Arxius Nacionals d’Austràlia i el president del Consell Internacional d’Arxius, David Fricker, participaran en l’obertura de l’acte. A més, les experiències sobre arxius de l’esport, com les que aportaran l’Arxiu Municipal de Girona i l’Ajuntament de Girona, es podran consultar al web del seminari

Inicialment estava previst que la jornada es realitzés el mes de març passat però la situació sanitària, i les restriccions de mobilitat, van obligar-lo a ajornar a l’octubre. El Seminari Internacional dels Arxius de l’Esport va néixer l’any 2018 amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible la preservació i la conservació dels documents produïts en l’exercici de les seves activitats. 

Nota: Imatge adjunta de l’Arxiu municipal de la sortida de la cursa ciclista del III Circuit de la Devesa, el 4 de novembre del 1931. Crèdits: Ajuntament de Girona. CRDI (Fargnoli Iannetta, Valentí - Fons Ernest Gussinyé Ribas).  

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.