Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia els espais per a vianants en les entrades de vuit centres educatius un cop iniciat el curs

La principal actuació ha estat eliminar aparcaments de davant les escoles i instituts per evitar aglomeracions. En total, entre aquest estiu i durant l’inici del curs, s’ha actuat a 15 centres

L’Ajuntament de Girona ha ampliat, un cop iniciat el curs escolar, els espais per a vianants en els accessos de vuit centres educatius de la ciutat perquè es pugui respectar la distància de seguretat i evitar així la propagació de la COVID-19. La principal actuació ha estat eliminar aparcaments de davant les escoles i instituts per poder crear una zona delimitada amb new jerseis on es puguin esperar les famílies i evitar així aglomeracions. 

“Continuem atents a les demandes que ens fan arribar els centres educatius per prioritzar, allà on és possible, l’espai per a vianants de manera que les entrades i sortides de les escoles es puguin fer de la manera més segura possible. Vam començar les actuacions a l’estiu, i amb l’inici del curs escolar hem detectat noves necessitats que hem implementat de seguida”, ha afirmat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. 

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Àdam Bertran, ha recordat que les reformes formen part del paquet d'inversions de 100.000 euros que Junts i Esquerra van pactar en les noves inversions en l'àmbit escolar a la ciutat per aquest any. “Hi ha una nova realitat a la qual ens hem d’adaptar”, sosté Bertran, que remarca que  “a banda de combatre la COVID-19, les obres que s’han realitzat suposen fer un pas endavant en la millora de la seguretat viària de vianants i escolars al voltant dels centres educatius, unes millores que apostem per mantenir-les més enllà de la situació de pandèmia”.

El gruix principal de les actuacions es va dur a terme durant els mesos d’estiu, abans de l’inici del curs escolar. Tot i això, un cop han començat les classes, els centres han fet arribar a l’Ajuntament més peticions en detectar noves necessitats. En les darreres setmanes s’ha actuat a l’Escola Bressol l’Esquirol, a l’Escola Vedruna, a l’Escola Carme Auguet, al FEDAC Pont Major i als instituts Montilivi, Narcís Xifra i Carles Rahola. També s’ha actuat al Centre Públic d’Educació Especial Palau, on s’ha ampliat la reserva d’espai per a la parada del bus. 

A més d’aquests centres, durant l’estiu es va actuar a l’Escola Bressol Cavall Fort i a les escoles Migdia, Joan Bruguera, Marta Mata, Pericot, Àgora i Balandrau. En total, doncs, s’han realitzat tasques a 15 centres educatius de la ciutat. L’objectiu d’aquestes millores en l'àmbit escolar és adaptar les escoles davant la situació generada pel coronavirus. L’ampliació de les entrades i sortides permet mantenir la distància física, evitar el contagi i garantir que els alumnes vagin a classe amb seguretat.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.