Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inicia una campanya de multes simbòliques perquè els cotxes no aparquin sobre la vorera i en els passos de vianants

Es tracta de la iniciativa “Cotxe, aquí no aparquis” que pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància d’estacionar correctament per no obstaculitzar el pas de les persones amb mobilitat reduïda, dels cotxets o de la gent gran

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa avui una campanya de multes simbòliques perquè els cotxes no aparquin sobre la vorera i en els passos de vianants. Es tracta de la iniciativa “Cotxe, aquí no aparquis” que té per objectiu conscienciar a la ciutadania sobre la importància d’estacionar correctament per no obstaculitzar el pas de les persones amb mobilitat reduïda, de les famílies amb cotxets o de la gent gran que circulen per la vorera. En aquells casos on la infracció sigui greu, la multa no serà simbòlica sinó que serà una sanció econòmica real.

Durant dues setmanes, agents de la Policia Municipal de Girona repartiran multes simbòliques de 300 euros i triangles de la grua als infractors. “La prioritat de la policia sempre ha estat fer respectar els espais per als vianants però, durant dues setmanes s’incrementaran encara més els esforços amb aquesta campanya. La idea és fer pedagogia però amb sentit comú. Hi ha infraccions que no es poden passar per alt i, per tant, durant aquestes setmanes també se sancionaran econòmicament les faltes greus”, explica la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. Afegeix que la campanya busca tenir “una ciutat més amable i de major convivència” i que alhora es pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre “el fort impacte negatiu que tenen conductes quotidianes, que a priori semblen innocents”. “Un exemple són els vehicles que aparquen sobre el paviment podotàctil (amb relleu) dels passos de vianants; una persona cega pot topar amb el cotxe”, afirma la regidora. 

En la multa simbòlica, que té un format similar a una sanció, hi apareix la data, l’hora, la quantia de 300 euros i el fet denunciat. En ella es posa èmfasi que el cotxe mal aparcat limita el desplaçament de les persones amb mobilitat reduïda, de la gent gran i de les famílies amb cotxets. D’aquesta manera, es destaca la importància de respectar els espais pels vianants per garantir així el desplaçament de la gent. D’altra banda, també es repartirà un  triangle que s’assimila als adhesius que deixa la grua al lloc on ha retirat el cotxe.   

Per fer més notòria la campanya, s’han col·locat 15 plafons publicitaris als punts on s’han detectat més vehicles aparcats sobre la vorera o en els passos de vianants, ja sigui per fer encàrrecs com comprar el pa i anar a la farmàcia, com per recollir els infants a l’escola. És el cas del carrer de la Creu, la plaça de Catalunya, la rambla de Xavier Cugat, la pujada de Palau i la plaça de Santa Susanna. 
 

Multa simbòlica
Triangle simbòlic
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.