Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Junts per Catalunya i Esquerra Republicana presenten un acord de govern a l’Ajuntament de Girona basat en la responsabilitat i la transformació

Les dues formacions polítiques han signat aquest matí el pacte per formar un govern conjunt a la ciutat de Girona de gairebé tres anys. El govern del consistori passa a tenir 13 regidors i s’ha reestructurat l’organigrama.

Els grups municipals de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya de l’Ajuntament de Girona han presentat avui un acord per formar un govern conjunt a la ciutat basat en la responsabilitat i la transformació. Les dues parts han signat aquest matí el pacte de govern per a gairebé tres anys de mandat. L’acord ha estat presentat al migdia en roda de premsa al Saló de descans del Teatre Municipal.

“La crisi sanitària del coronavirus ens està portant a una crisi econòmica i social que tot indica que en els pròxims mesos veurem amb molta més cruesa. Per tant, els reptes seran immensos tant en la gestió del dia a dia de la ciutat, com en la planificació de la Girona de l’endemà, de la ciutat que volem un cop sortim d’aquesta situació. Crec que aquest context posa encara amb més valor aquest pacte al qual hem arribat les dues formacions”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, ha mostrat la seva  “satisfacció per un dia realment important per la ciutat i pel conjunt de la ciutadania perquè suposa fer un pas endavant i en positiu per assumir amb garanties els reptes del present i del futur”. “El pacte que anunciem avui és fruit d’un treball conjunt entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana perquè Girona tingui un govern més fort per fer front a la crisi de la COVID-19 i els reptes de ciutat. Des d’Esquerra Republicana encarem amb il·lusió i responsabilitat aquesta nova etapa. Seguim comptant amb tothom per tirar endavant les iniciatives de ciutat, perquè, com hem dit sempre, només fent pinya aconseguirem donar a Girona l’impuls que mereix i necessita”, ha afegit. 

El pacte és el fruit de les relacions teixides al llarg d’aquest primer any de mandat després de les eleccions municipals. Amb l’entrada dels quatre regidors d’ERC, el govern passarà a tenir un total de 13 edils. El cartipàs municipal seguirà vigent i només s’incorporaran alguns canvis en la seva estructura actual. La principal novetat és la creació de la Vicealcaldia de l’Ajuntament de Girona, que és alhora la primera tinença d’alcaldia. Aquest càrrec estarà ocupat pel portaveu d’ERC, Quim Ayats, amb atribucions i delegacions de l’àrea de Drets de les Persones. 

Algunes regidories també canviaran de mans. Ayats assumirà la regidoria de Cultura; la regidora M. Àngels Cedacers conduirà la regidoria de Ciutadania i Dinamització del Territori; el regidor Àdam Bertran es responsabilitzarà de la regidoria d’Educació, Infància i Esports; i, finalment, la regidora Annabel Moya s’encarregarà de la regidoria d’Habitatge i Eficiència Energètica i Joventut. Fruit de l’acord, s’ha creat específicament les regidories de Ciutadania, Habitatge i Infància, que assumirà el grup municipal d’ERC, posant l’accent així en àrees que actualment necessiten especial atenció.

La resta del cartipàs queda format per les tinences d’alcaldia que hi havia fins ara ocupades pels regidors de Junts per Catalunya. Maria Àngels Planas serà la tinenta d’alcaldia d’Hisenda i Règim Interior; Lluís Martí, tinent d’alcaldia de l’àrea de Territori; i Glòria Plana, de l’àrea de Promoció Econòmica. Martí Terés continuarà sent el responsable de la regidoria de Sostenibilitat i Marta Sureda de Mobilitat i Via Pública, dins l’àrea de Territori. Núria Pi serà la regidora de Drets Socials i Eva Palau de Salut, dins d’Alcaldia. “Hem cregut que en aquests moments de pandèmia, aquesta àrea de Salut necessita un major pes específic, amb capacitat d’actuar de manera transversal”, ha afirmat l’alcaldessa, Marta Madrenas. 

La principal novetat serà l’entrada al govern, a partir del proper ple del mes de setembre, d’Eduard Berloso com a nou regidor. S’encarregarà de les àrees de Seguretat i Neteja, adscrites a Alcaldia i Sostenibilitat respectivament. Finalment, el tinent d’alcalde de l’àrea de Territori, Lluís Martí, serà el nou portaveu del govern. 

Pel que fa a les regidories de barri, quedaran distribuïdes de la següent manera: Maria Àngels Planas serà la regidora de Palau-sacosta, Avellaneda i Mas Xirgu; Lluís Martí de Devesa-Güell, Mercadal i Figuerola-Bonastruc; Glòria Plana de Sant Narcís; Martí Terés de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla; Núria Pi de Font de la Pólvora, Vila-roja, Mas Ramada i Grup Sant Daniel; Marta Sureda de Fontajau i Pedret; Eva Palau de Montjuïc, Vall de Sant Daniel i Pujada de la Torrassa; Eduard Berloso de Montilivi; Quim Ayats de Carme-Vista Alegre; M. Àngels Cedacers de Pedreres, Torre Gironella i Barri Vell, Campdorà i Gavarres, Pont Major i Sant Ponç; Àdam Bertran de l’Eixample, Pla de Palau i Sant Pau; i Annabel Moya de Germans Sàbat, Domeny, Taialà, Mas Catofa i Torre de Taialà.

El nou govern es posarà en marxa avui amb la prioritat de tirar endavant projectes i iniciatives per pal·liar els efectes de les conseqüències econòmiques i socials provocades per la pandèmia de la COVID-19. L’objectiu principal del govern és, per una banda, reduir les desigualtats socials i posar fi a la pobresa i, per l’altra banda, activar polítiques de dinamització econòmica. També centrarà la mirada en la seguretat ciutadana i la implantació de criteris de sostenibilitat ambiental. Tots aquests objectius quedaran plasmats en el Pla de govern, que es presentarà un cop estigui enllestit. 

Per últim, l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas ha recordat que “és evident que aquest no és un govern amb majoria absoluta” i que, per tant, “aquest ha de seguir sent un mandat de pacte i consens”. D’aquesta forma, l’alcaldessa ha estès la mà als grups de l’oposició per construir acords de futur. 

Acord per un pacte de govern de Responsabilitat i Transformació entre JxCat i ERC
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.