Header: Incidències

Incidències

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Estalvi d’aigua als centres esportius

En els centres esportius es produeix un gran consum d’aigua. A les dutxes dels vestuaris cada minut pot suposar fins a 9 litres d’aigua per cadascun dels usuaris que les utilitzen. Si suposem per exemple, que en aquell s'hi juga al bàsquet i que de mitjana un equip té uns 10 jugadors, el seu consum diari al centre esportiu pot ser d'uns 500 litres per equip aproximadament.  

Per fer poder reduir aquest consum DUTXA'T EN UN TEMPS RÈCORD i sigues el més ràpid en estalviar aigua. 
 

Polítiques i mesures d'estalvi d'aigua   Restriccions d'aigua

Dia mundial de l'aigua 2023

Diàriament, ens trobem amb situacions on no aprofitem el 100% dels recursos que fem servir. Aquest i amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua 2023, volem remarcar la importància d'un consum d’aigua donat l’estat d’excepcionalitat en el que ens trobem a Catalunya.

Fase d'excepcionalitat per sequera

L'Agència Catalana de l'Aigua ha aprovat l’activació de la fase d’excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga.

L'entrada en l’escenari d’excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos: -40% de l’aigua per a usos agrícoles, -15% per a usos industrials, o la prohibició del reg de zones verdes, entre d'altres. 

Dins la nostra activitat diària portem a terme moltes accions i hàbits que requereixen l’ús i el consum d’aigua. Per a tots nosaltres, tenir aigua és un fet inqüestionable. Si obrim l’aixeta, sempre sortirà aigua. És com tenir telèfon, llum, gas, roba o aliments. Cal tenir en compte, però, que 1 de cada 6 persones al món no té accés a l’aigua potable i gairebé 2 milions de nens moren cada any al món per falta d’aigua. 

Ban de l’Alcaldessa d’excepcionalitat per sequera

Tornar