Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Dèlia Valentí és una de les quatre ambaixadores de la Jornada de l’Esport Femení del 2020

La patinadora va guanyar el 2019 els títols gironí, català, espanyol, europeu i mundial amb el Club Patinatge Girona, en la modalitat de grups de xou

autor: Club Patinatge Girona

La patinadora i capitana de l’equip de grups de xou del Club Patinatge Girona, Dèlia Valentí, és una de les quatre ambaixadores de la vuitena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc el diumenge 8 de març a Girona. Els noms de les altres tres ambaixadores es faran oficials en els propers dies, un per setmana. Totes elles són esportistes de la demarcació de Girona que, en les seves modalitats, tenen projecció cap a l’esport d’elit o ja hi estan competint.

Valentí, de 24 anys, va completar el 2019 una temporada d’or en la modalitat de grups de xou amb el Club Patinatge Girona perquè va aconseguir el primer lloc en els campionats gironí, català, espanyol, europeu i també mundial, en els World Roller Games al Palau Sant Jordi de Barcelona. Tot i que patina des dels quatre anys, és en la modalitat de grups de xou des del 2010, any en què aquesta modalitat va arribar al CPA Girona. Des de llavors, la progressió individual i col·lectiva ha estat una constant. La primera participació en una gran competició internacional va arribar l’any 2015, en què l’equip va aconseguir el bronze mundial, a banda del segon lloc en el campionat de Girona i el tercer en l’estatal. En els tres anys posteriors (2016, 2017 i 2018), Dèlia Valentí i el Club Patinatge Girona van afegir en el seu palmarès tres medalles de plata mundials; un or i dues plates en els campionats d’Espanya, i tres plates tant en els campionats de Catalunya com en els de Girona. I l’any 2019 va arribar l’èxit: van pujar al lloc més alt del podi en totes les competicions en què van participar. 

Dèlia Valentí viu el patinatge des de totes les vessants (no només la competitiva), com és ara la de promoció per fer arribar aquest esport als més joves. En més d’una ocasió ha participat en les xerrades sobre «L’esport i els seus valors», que organitza el Servei Municipal d’Esports en el marc dels «Recursos educatius», un programa de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Girona. 

Jornada de l’Esport Femení
Tornar