Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Pas endavant per començar les obres d’adequació del futur Espai LGTBI de la ciutat

El consistori ha signat avui el document d’adquisició per reversió del local, situat al carrer Torín

Pas endavant per poder començar les obres d’adequació del que serà la nova seu de l’Espai LGTBI després que, aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha signat el document d’adquisició per reversió de l’immoble cap a l’Ajuntament per part de Vivendes de Girona. El local està situat als baixos del número 8 del carrer Torín, al barri de la Devesa-Güell, i suposarà una seu definitiva per l’Espai LGTBI, que fins ara ocupava locals provisionals.

La propera acció per poder posar el local a disposició del col·lectiu és reformar l’immoble per adequar-lo a l’activitat associativa, segons la normativa vigent. Els treballs de millora de l’espai estan en fase de licitació i es preveu que comencin al maig.

Les actuacions consistiran en la redistribució d’espais amb l’objectiu d’obtenir zones diferenciades: una àrea de recepció i sala d’espera, un petit despatx, els serveis, i una sala diàfana preparada perquè la puguin utilitzar les persones usuàries de l’equipament. El nou local també disposarà d’un sistema d’alarma, un videoporter a la porta d’entrada, il·luminació, i instal·lacions per als aparells informàtics.

L’import previst de les obres és de 61.805,46 euros (IVA inclòs) i tenen una durada estimada de tres mesos.

L’Espai LGTBI forma part del Servei d'Atenció Integral a la diversitat afectivosexual i de gènere (SAI) de l’Ajuntament de Girona. Diverses entitats LGTBI de Girona gestionen i dinamitzen l’espai, assessorant i informant de diferents aspectes de la realitat LGTBIQ+, i organitzant activitats de conscienciació, suport i atenció al col·lectiu.

Tornar