Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona commemoren conjuntament el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

La Generalitat de Catalunya a Girona, el departament d’Igualtat i Feminismes, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, han commemorat conjuntament el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Font: Generalitat de Catalunya

L’acte, que ha comptat amb la participació de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; i la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; ha començat amb un minut de silenci en record de les dones assassinades per violència masclista.

En la seva intervenció la delegada del Govern ha destacat el compromís ferm de l'Executiu per combatre les violències masclistes: “Com a Govern tenim la responsabilitat de desplegar polítiques i accions de prevenció de les violències masclistes; per fer-ho s’ha doblat el pressupost destinat a combatre-les i s’ha creat, per primera vegada, un departament específic, el d’Igualtat i Feminismes, que treballa per coordinar totes les polítiques públiques contra les violències masclistes”. Cañigueral també ha afegit que és imprescindible que aquest treball sigui “col·lectiu amb el conjunt de la societat i del territori”.

Per part de la Diputació de Girona, la vicepresidenta tercera, Maria Puig, ha ressaltat que “L’objectiu que compartim és desterrar la violència, erradicar-la d’arrel, transformar la nostra comunitat. Tenim la responsabilitat d’acompanyar les víctimes, però tenim també l’oportunitat de treballar des de l'educació dels infants perquè no n’hi hagi cap altra en el futur. Des de la Diputació de Girona, i en aquest cas a través de Dipsalut, l’organisme de Salut pública, fem una aposta pels programes educatius com el Sigues tu per incidir en com ens relacionem, com ens reconeixem, com ens acceptem en tota la diversitat, també en la diversitat de gènere i l’orientació sexual”.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat l’accent en la naturalitat amb què convivim amb les violències masclistes: “La violència masclista és una violació als drets humans. Hem normalitzat conductes i comportaments, i deixem consumir continguts als nostres fills i filles que normalitzen aquests comportaments masclistes. Hem de frenar des de tots els àmbits aquesta normalització; i això no només depèn de les escoles, sinó que tots hem de ser agents actius per lluitar contra la violència masclista”.

Enguany la lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’Associació Amunt i Crits, Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà; una entitat que va néixer l'any 2019 i que està constituïda per un grup de dones que faciliten l’acollida de les persones migrades a l’Alt Empordà i a les comarques gironines.

Al llarg de l’acte la companyia Neus Mar, ha interpretat diverses peces de música i dansa: Núvol Blanc, La Puerta Violeta i La cançó de fer camí.

Tornar