Header: Igualtat i Justícia Social

Igualtat i Justícia Social

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Girona se celebrarà del 30 de setembre al 3 d’octubre en format virtual 

Es proposa un recorregut de 5 km per la ciutat amb sortida i arribada al Pavelló Municipal de Girona - Fontajau.

La 8a edició de la Cursa de la Dona de Girona se celebrarà del 30 de setembre al 3 d’octubre en format virtual. Les restriccions de la pandèmia de la COVID-19 no permeten celebrar una cursa multitudinària que segons dades de l’últim any que es va fer de forma presencial, el 2019, va acollir 7.500 persones participants. Tanmateix, i igual que l’any passat, s’anima a totes les nenes, joves i dones a realitzar el recorregut de 5 km de forma lliure. 

Aquest matí el vicealcalde de Girona, Quim Ayats; el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la representant del Club Esportiu Esports Parra, Patricia Parra, i la representant de l’entitat Bressols, Natàlia Artigas, han presentat l’esdeveniment esportiu en roda de premsa. 

"Un any més la cursa manté el seu esperit de promoció dels hàbits saludables i la pràctica esportiva entre el col·lectiu femení, però alhora, reforça el seu caràcter solidari", ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que ha explicat que "en el moment de fer la inscripció, es podrà fer un donatiu de forma voluntària a l’entitat solidària Bressols d’acompanyament en el dol perinatal i que dona suport i assessorament a mares i pares que han perdut un nadó acabat de néixer o han patit un avortament". 

"Per tal de contagiar l’esperit de la cursa a tota la ciutat, les setmanes prèvies a l’esdeveniment es portaran a terme accions de difusió amb la finalitat de promoure’n la participació i alhora fer promoció dels beneficis de l’activitat fisicoesportiva", ha afirmat el regidor d'Esports, Àdam Bertran, que ha agraït "la persistència de totes les persones organitzadores que fan possible un any més que l’esport femení vibri a la nostra ciutat".

La cursa està organitzada per Esports Parra conjuntament amb l'Ajuntament de Girona i compta amb el suport del Club Atletisme Girona. Els objectius d’aquesta nova edició continuen essent mantenir l’esperit de l’esdeveniment, tot i la situació actual, i continuar amb la promoció dels hàbits saludables i la promoció de la pràctica de l’activitat física i l’esport entre les dones.

Des de l’organització es proposa un circuit amb sortida i arribada al Pavelló Municipal de Girona – Fontajau que recorre el parc de les Ribes del Ter, la Devesa i el parc de Domeny, amb un total de 5 km. Es recomana que cada persona participant realitzi l’itinerari més adient a la seva condició física i en la seva població. Per tal de preparar-se per fer el circuit, des d’avui i fins al 29 de setembre es realitzaran sortides setmanals amb places limitades cada dimecres a les 20 h.

Per participar en la 8a Cursa de la Dona de Girona cal fer la inscripció al web de la cursa, descarregar-se el dorsal i penjar una foto corrent la cursa amb el número a les xarxes socials amb l’etiqueta #cursadeladonagironavirtual. Les persones que ho facin tindran l’opció de participar en diferents sortejos de les empreses col·laboradores.

Enguany, es manté la col·laboració del Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport (COPLEFC) amb l’organització de dues xerrades virtuals en el marc de la cursa per continuar tractant diferents temes relacionats amb córrer i amb la dona. Les inscripcions seran gratuïtes i els temes proposats estaran centrats en el benestar emocional i social (compartir la pràctica esportiva amb altres persones) que s’aconsegueix corrent i practicant activitat física. 

Durant aquest mes es farà la difusió de les dates i la forma de participar-hi. L’any passat les càpsules realitzades van ser sobre podologia i nutrició, les quals es poden recuperar a canal COPLEFC de YouTube. 

Tornar