Header: El Güell Espai Jove

El Güell Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: El Güell Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona presenta en un estand de l'Expojove 2016 el servei de mobilitat internacional per a joves

En aquest espai es dóna informació i s'orienta per fer que la sortida a l'estranger per buscar noves oportunitats laborals o formatives sigui una experiència d'èxit.

L’estand de l’Ajuntament de Girona a la fira Expojove d’aquest any ha volgut destacar de manera especial el servei de mobilitat internacional que es dóna des de l’Estació Espai Jove, tal com ha explicat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Elisabeth Riera. En aquest espai, a més de fer difusió del conjunt de serveis que l’Ajuntament de Girona presta en àmbits com la promoció de la salut, l’ocupació juvenil, l’educació o l’accés a l’oferta cultural, hi ha presència d’orientadors que ajuden a les persones joves que s’interessen a viure una experiència a l’estranger.

El servei de mobilitat internacional de L’Estació Espai Jove està adreçat principalment a persones joves d’entre 18 i 35 anys, tot i que també s’atenen joves menors d’edat, pares, mares, tutors i entitats juvenils que vulguin promoure la mobilitat internacional com a eina per afavorir el desenvolupament competencial dels joves. La regidora de Joventut Elisabeth Riera ha destacat que “a través de diferents accions d’orientació i assessorament es vol donar valor a la mobilitat internacional com a via de desenvolupament personal i professional de les persones joves i es vol facilitar l’accés a la informació de les diferents oportunitats per viure una experiència a l’estranger, ja sigui a través de feina, formació, voluntariat, pràctiques o altres opcions”.

Una de les accions que duu a terme el servei de mobilitat internacional de L’Estació Espai Jove és la programació trimestral d’un cicle de tallers sobre mobilitat internacional. Fins aquest moment s’han programat un total de 24 tallers diferents i hi han assistit 436 joves. Els que han tingut més assistència de persones joves interessades han estat els que donen informació i consells per a desplaçar-se a països concrets (“Estades als Estats Units”, 42 assistents; “Estades a Alemanya”, 32 assistents; “Estades a Austràlia”, 31 assistents), però també ha despertat interès el taller “Aquest estiu vull participar en una activitat solidària”, amb 33 assistents. En les properes setmanes hi ha programats els tallers “Simulacions d’entrevista en anglès” i “Treball i pràctiques en institucions europees”. 

Tornar