Header: El Güell Espai Jove

El Güell Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: El Güell Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà la primera Jornada Professional de Circ de les comarques gironines aquest divendres

L’Ajuntament de Girona i el Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona organitzen conjuntament aquesta trobada per coordinar tots els agents del territori que treballen en l’art circense.

Girona acollirà aquest proper divendres, dia 11 de març, a El Modern, la primera Jornada Professional de Circ de les comarques gironines, que té per objectiu la coordinació de tots els agents del territori que treballen en l’art circense. La trobada, prevista entre les 9 del matí i les 5 de la tarda, està organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i pel Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Ayats; la directora del Teatre Municipal de Girona i coordinadora d’Arts Escèniques del consistori, Elena Carmona; la directora de l’Oficina de Foment de les Arts de Girona, Laia Alzueta; la representant del Col·lectiu de Professionals del Circ de Girona i de la companyia Estampades, Paula Radresa, i el representant del mateix col·lectiu i de la companyia Madame Gaüc, Raimon Mató, han presentat avui l’esdeveniment.

La Jornada consistirà en la creació d’un espai de feina i de reflexió obert a totes les persones i organitzacions de l’àmbit del circ, tant companyies com entitats o empreses de gestió, exhibició o producció, entre altres, per posar sobre la taula la situació del sector. En el marc de l’acte, s’elaborarà un mapa de recursos i necessitats del territori, i s'abordaran qüestions vinculades amb la circulació d’espectacles, el suport a la creació i els espais d'entrenament de circ.

Des de l’Ajuntament de Girona entenem que la cultura és un element clau per fonamentar una ciutadania crítica, activa i cohesionada, i la nostra voluntat és fer-la arribar a tothom i a tot arreu. Per aquest motiu, impulsem la cultura de base i donem suport a les iniciatives de les entitats, ja que la cultura és una part central del nostre estil de vida i qualitat de vida”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura del consistori, Quim Ayats, qui ha afegit que “la Jornada Professional de Circ que Girona acollirà és tota una oportunitat per al sector del circ i per a la ciutat, perquè la Girona del futur passa per una cultura accessible i de qualitat”.

A banda de la jornada de treball, tant divendres com dissabte hi haurà altres propostes artístiques relacionades amb el circ. Un cop acabada la jornada, dues companyies artístiques oferiran un espectacle cadascuna en què assistiran les persones reunides a la trobada. Primer, la companyia gironina NonSinTri oferirà l'espectacle Instants, a les 17.30 h, a la plaça del Pallol, i després (19 h, al Teatre Municipal) la companyia PSIRC durà a terme l'assaig obert de l'espectacle Després de tot, que s'estrenarà al Festival Grec 2022.

L'endemà, el dissabte 12 de març, se celebrarà a la ciutat la 5a Trobada de malabaristes, equilibristes i artistes de circ de les comarques gironines. Com cada any, l’activitat tindrà lloc al parc Central de Rafel Masó i Valentí, al costat de l'estació, i s'allargarà des de les 11 h fins a les 23 h. Com a novetat d'aquest any, a més dels tallers oberts hi haurà tallers per a professionals en espais propers habilitats.

Les propostes acabaran el mateix dia 12, a les 20 h, al Teatre Municipal, amb l'espectacle Quan els crancs portin talons, de la companyia Escarlata, associada amb l’equipament municipal durant la temporada 2022.

Aquest projecte compta amb el suport del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona.
 

    

Dossier de premsa
Tornar