Header: El Güell Espai Jove

El Güell Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: El Güell Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inicia la redacció del Pla Local de Joventut 2021-2025

S’han programat diverses accions i tallers durant les properes setmanes per incorporar la visió i les necessitats de les persones joves

Imatges de la roda de premsa

L’Ajuntament de Girona ha iniciat la redacció del Pla Local de Joventut 2021-2025, l’instrument que ha de permetre garantir els drets de les persones joves de la ciutat en un context marcat per la pandèmia de la COVID-19. Aquest document s’elabora a partir d’un procés que incorpora diferents espais i processos participatius. Aquest matí, el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, han presentat en roda de premsa les diferents accions que es duran a terme per incorporar la visió i les necessitats de les persones joves en el nou pla. 

A partir del treball de personal tècnic municipal d’àrees diverses que treballen amb les persones joves i d’un cicle d’entrevistes de la regidora de Joventut, Annabel Moya, amb associacions juvenils del municipi, s’estan duent a terme accions per incorporar la visió que les pròpies persones joves tenen de les seves necessitats i de com volen que sigui la ciutat en el futur immediat. Algunes de les accions previstes es duran a terme als instituts d’educació secundària amb tallers perquè l’alumnat faci propostes en diversos àmbits del seu interès, i en una acció prevista els dies 28 i 29 de juny fent ús de tècniques de realitat augmentada.

La redacció del Pla Local de Joventut 2021-2025 incorporarà una diagnosi de la situació de les persones joves del municipi, una anàlisi de les polítiques municipals de joventut i del punt on es troben en aquest moment i les línies d’actuació que es considerin prioritàries a partir dels diversos processos participatius que s’estan duent a terme.

“Si és un Pla Local de Joventut, el jovent ha de ser el protagonista”, ha explicat el vicealcalde, Quim Ayats, que ha avançat que “no serà un document que quedarà al calaix, sinó que l’objectiu és implicar les persones joves i les entitats en la posada en marxa de les propostes que s’acordin”. En aquest sentit, el vicealcalde ha avançat que “la voluntat és donar per tancada la part propositiva del Pla Local de Joventut a l’estiu per poder començar al setembre a treballar les propostes. L’objectiu és que el pla sigui aprovat a finals d’any”.

“El disseny l’hem fet arribar a la resta de grups municipals i hem incorporat algunes aportacions. Així mateix, el text s’ha treballat d’acord amb el Pla Nacional de Joventut de la Generalitat, tenint en compte les polítiques de joventut de la ciutat i fent una anàlisi prèvia del que s’ha complert de l’anterior pla local”, ha assegurat la regidora de Joventut, Annabel Moya, que ha remarcat que alhora  “estem treballant amb les entitats i amb els i les joves per recollir les seves aportacions per saber quina Girona vol el jovent”. En aquest sentit, aquest pla incorpora un avenç pel que fa a la innovació, ja que està previst fer uns tallers de realitat augmentada, fent servir les noves tecnologies per treballar la imatge de com vol el jovent la seva Girona. 
 

Tornar