Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (15.40 h)

Ja està disponible el web que agrupa tota la informació d’interès per a persones empresàries, autònomes i altres treballadors, i el Tarlà protagonitza nous recursos educatius com a alternativa per la suspensió dels actes de les Festes de Primavera

L’Ajuntament de Girona ha agrupat en un únic espai web totes les mesures de suport en l’àmbit laboral i de l’activitat econòmica que s’han pres des de les diferents Administracions, amb l’objectiu de facilitar que empreses i professionals trobin de manera àgil quins ajuts existeixen actualment per fer front a la crisi provocada pel COVID-19. Aquest espai es pot consultar de forma completa i amb tota la informació al web municipal dedicat al coronavirus. D’aquesta manera, es volen clarificar les diverses informacions existents i que afecten el sector econòmic, un dels més afectats pel confinament i l’aturada de l’activitat.

Les mesures es classifiquen en tres grups, segons si s’adrecen a persones empresàries, treballadors i treballadores autònoms o personal assalariat, i cada un d’ells conté informació específica sobre les línies de suport i ajudes en l’àmbit laboral, tant si les proporciona el mateix Ajuntament, com si ho fa la Generalitat de Catalunya o l’Estat espanyol. Concretament, s’hi poden trobar mesures relacionades amb assessorament, suport econòmic i atorgament de crèdits i préstecs. També s’hi llisten altres recursos o documents complementaris de les diverses Administracions i entitats del territori.

D’altra banda, un altre gironí que s’ha afegit a la campanya “Jo em quedo a casa” i que segueix confinat al carrer de l’Argenteria és el Tarlà, que aquest any no giravoltarà per evitar posar en risc la salut de la ciutadania i com a mesura de prevenció per evitar el contagi del COVID-19. Totes les activitats vinculades a les Festes de Primavera de Girona, que se celebren habitualment a finals d’abril, quedaran suspeses. 

Tot i així, l’anomenat Xato ha volgut seguir animant els gironins i gironines amb algunes activitats que s’han publicat al web municipal. A la pàgina de les Festes de Primavera, tothom qui ho vulgui podrà conèixer i pintar l’Auca del Tarlà, i fins i tot seguir-la en vídeo. A més, el consistori ha posat a disposició de la ciutadania una aplicació gratuïta inspirada en la llegenda del Tarlà. Es tracta d’un conte interactiu que estimula els infants a descobrir la tradició, cultura i història de la ciutat d'una forma amena i divertida. L’aplicació conté una gran varietat d'animacions i sons, i compta amb una navegació intuïtiva pensada perquè els nens i nenes desenvolupin les seves habilitats motrius i explorin els escenaris d’una Girona medieval.

L’app ha estat creada per l'Escola Universitària ERAM, gràcies al suport d'un ajut Girona Kreas de l'Ajuntament de Girona i, per ara, només estarà disponible per a Iphone i Ipad a través de l’App Store. Per la seva banda, l’Auca del Tarlà va ser confeccionada amb dibuixos de l’artista i constructor d'imatgeria festiva Nuxu Perpinyà, amb textos del cantant Àngel Daban. La música que acompanya el vídeo de l’Auca dinàmica és del grup gironí Berros de la Cort. 

En l’àmbit esportiu, el Servei Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Girona ha publicat al web municipal un recull d’enllaços amb propostes d’activitats fisicoesportives per fer durant el confinament. Es tracta de recomanacions de diversos organismes relacionats amb l’esport, l’activitat física i la salut. A través del web també es comparteixen consells per gestionar adequadament les emocions provocades per la crisi del COVID-19.

Finalment, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra han posat 157 denúncies entre dijous i divendres per no complir amb les instruccions de confinament. Pel que fa als controls de l’operació sortida, des de la Policia s’informa que no s’ha notat un increment de desplaçaments fora de la ciutat per motius vacacionals.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar