Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (17.50 h)

L'alcaldessa de Girona envia una carta una carta al president del Govern espanyol per demanar que rectifiqui respecte la retallada en polítiques d'ocupació a Catalunya. El document el subscriuen 189 alcaldes i alcaldesses i busca garantir els serveis públics d'ocupació locals quan acabi l’emergència sanitària

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha adreçat avui una carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar que rectifiqui la decisió de retallar en un 55% els recursos destinats a polítiques actives d'ocupació, fet que a Catalunya suposa invertir al territori 215 milions d’euros menys respecte l’any 2019. La iniciativa, que va iniciar l’Ajuntament de Girona, la subscriuen 189 alcaldes i alcaldesses catalans i altres ens locals, i busca garantir els serveis públics d'ocupació locals quan acabi l’emergència sanitària.

La carta posa de manifest que la decisió de l’Estat impacta de manera directa en el finançament dels serveis públics d’ocupació que gestionen els ajuntaments i que els deixa sense recursos econòmics ni eines per atendre l’emergència ocupacional. En aquest sentit, els representants polítics signants reclamen, precisament, enfortir les Administracions locals ja que són les que poden donar una resposta més ràpida i directa a les necessitats socials i laborals que s’entreveuen.

“No entenem com en els moments que venen es pot reduir l'aportació que es fa als ajuntaments per a les polítiques actives d'ocupació. Som l'Administració més propera al ciutadà i som els qui coneixem la realitat més propera, i què és més útil per ajudar les persones que s'han quedat sense feina a trobar-ne. Amb la retallada que es proposa, haurem de reduir a la meitat els recursos que hi destinem, fem la carta com un crit d'alarma esperant que es corregeixi aquesta situació”, ha destacat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui també ha agraït a tots els alcaldes i alcaldesses signants el compromís amb les polítiques d'ocupació. 

Gràcies als fons que ara preveu retallar el Govern espanyol, els ajuntaments gestionen programes destinats a la reducció de l’atur i al foment de la dinamització econòmica, com ara la creació d’eines per potenciar l’ocupabilitat dels col·lectius amb majors dificultats d’inserció, la contractació directa de persones desocupades, la formació, o la col·laboració amb el teixit empresarial local, per respondre a les necessitats de les empreses i, conseqüentment, al conjunt de l’economia.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona recorda a la ciutadania que a través del mapa interactiu que es troba al web municipal pot consultar els establiments de la ciutat que romanen oberts malgrat el confinament i els que ofereixen repartiment a domicili. Entre aquests comerços s’hi poden trobar fleques i pastisseries on es poden encarregar mones de Pasqua ara que s’apropa la Setmana Santa.

En l’àmbit de la promoció, el Servei de Turisme engega avui una versió del joc “Veig, veig...” per donar a conèixer la ciutat des d’una perspectiva diferent. Amb l’etiqueta #veigveigGirona, els veïns i veïnes de la ciutat han de compartir a les xarxes les vistes que tenen des de la finestra, balcó o terrassa de casa seva, perquè la resta de ciutadania endevini què s’hi pot veure. Pot ser des d’un carrer o una part del patrimoni de la ciutat fins a una fotografia d'una posta o sortida de sol, o fins i tot d’algun element de la natura. Cada dilluns, dimecres i divendres, des dels comptes de les xarxes socials municipals de Turisme se seleccionarà una de les fotos i la resta d'usuaris hauran d’encertar quin element s’hi veu.

Finalment, i en matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 55 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Carta al president del govern espanyol
Tornar