Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El projecte Ubuntu, de l’alumna de l’Escola d’Hostaleria i de Turisme Irene Molero, guanya el primer Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona

El guardó es lliurarà durant la Setmana de la Ciutat Educadora, que tindrà lloc al mes de novembre. Hi han participat un total de 32 alumnes dels centres educatius de la ciutat.

El projecte Ubuntu, impulsat per l’alumna del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona Irene Molero, ha guanyat la primera edició del Premi d’Emprenedoria de l’FP de Girona. El guardó està organitzat per l’Ajuntament de Girona, a través de Girona Emprèn en el marc de treball del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional i l’Agència de Promoció Econòmica de la ciutat. 

En el marc de la primera edició de la iniciativa, s’han atorgat també dos accèssits: un per al projecte L’Escapada, dels estudiants del cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina de l’Escola d’Hostaleria i Turisme, Josep Maria Díaz i Martí Morera, i per al projecte Da Gust, de l’estudiant de cicle superior de Projectes d’Edificació de l’Institut Santa Eugènia, Agustí Bisbe.

Els tres projectes guardonats s’han imposat a les vint propostes que es van presentar per part de 32 alumnes, dotze noies i vint nois de centres educatius de la ciutat. Concretament, hi han participat estudiants de l’Institut Santa Eugènia (vuit projectes), de l’Institut Montilivi (tres projectes), de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (sis projectes) i de l’Escola Tècnica de Girona (tres projectes). Dels 20 projectes presentats, sis corresponen a alumnat de cicles de grau mitjà i catorze a alumnat de cicles de grau superior.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha destacat que “l’objectiu d’aquest premi és promoure l’esperit emprenedor i innovador de l’alumnat dels cicles formatius de la ciutat i, veient la qualitat i l’alta participació d’aquesta primera edició, anem en el bon camí”.

Els reconeixements es lliuraran en un acte públic en el marc de la Setmana de la Ciutat Educadora de Girona, que tindrà lloc durant l’última setmana del mes de novembre. L’import econòmic dels premis es lliurarà als centres educatius dels projectes guanyadors per tal que destinin la quantia a realitzar activitats de foment de l’emprenedoria entre l’alumnat. El projecte guanyador Ubuntu podrà optar a participar a la final catalana de la Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya, convocada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

UBUNTU és el projecte final de direcció de cuina d’Irene Molero i destaca pel rigor i professionalitat en la seva elaboració, especialment en l’estudi de viabilitat econòmica i financera, normativa i de mercat al qual s’adreça. Per sobre, fins i tot, de molts projectes d’emprenedoria reals atesos des d’un servei d’emprenedoria. Al mateix temps, incorpora en l’ètica de gestió empresarial actuacions per minorar el seu l’impacte en el medi ambient així com mecanismes de retorn a la societat. UBUNTU podria esdevenir un referent local de restauració, apte per a totes les butxaques, per gaudir d’un carta saludable, de proximitat i respectuosa amb l’entorn. 

Tornar