Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Sant Narcís abraça els símbols més característics de les Fires en el cartell d’enguany

L’autora de l’obra és la dissenyadora gràfica Teresa Calbó.  Miki Núñez, Els Catarres, Doctor Prats i Skatalà actuaran a les barraques de Girona.

Autora del cartell: Teresa Calbó

L’Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí el cartell de les Fires de Sant Narcís 2022, que tindran lloc del 28 d’octubre al 6 de novembre. La il·lustració és una obra de la dissenyadora gràfica Teresa Calbó, en la qual Sant Narcís abraça els símbols més característics de les Fires. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, juntament amb l’autora han estat els encarregats de destapar l’obra. 

“És un cartell que il·lustra molt bé aquesta voluntat que tenim tots i totes de tornar a viure la nostra festa al carrer. Des d'aquí volem convidar a tot el país a participar en les Fires de Girona, la festa major de tardor de Catalunya. Estem preparant un programa molt especial amb aquesta imatge que defineix què són les nostres fires", ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha assegurat que "el jurat ho ha tingut molt complicat per escollir una única peça guanyadora", i ha explicat que "s'ha escollit aquest cartell destacant el seu atractiu visual, la composició, el color i la seva capacitat d’adaptació als diferents suports i aplicacions, així com la seva vistositat. També s’ha valorat positivament el fet de representar elements referencials tradicionals de Fires de forma desenfadada i alegre, essent en definitiva, un cartell que convida a la festa". Ayats també ha posat en valor que "cinc de les sis obres finalistes eren d'autores femenines". En total, es van presentar 29 il·lustracions. 

La il·lustració està tenyida dels colors de la tardor, el groc i el vermell, amb un fons de color blau clar. “Volia copsar tot el que representen les fires, que principalment és festa i tradició, en un cartell amb molt de color i alegria perquè després de tots aquests anys ens feia falta”, ha afirmat l’autora, Teresa Calbó (Barcelona, 1967). 

En el cartell es pot veure Sant Narcís acompanyat dels elements més característics de les Fires. Hi ha representats els actes més tradicionals, com el pilar de la catedral, els gegants, el correfoc i l’esquivamosques, així com la diversió de les atraccions, del castell de focs, de les castanyes, de la música i de les barraques.

D’altra banda, durant la roda de premsa s’han avançat quatre grups de música que actuaran a les barraques de Girona, a l’escenari de La Copa. Aquests són Miki Núñez, Els Catarres, Doctor Prats i Skatalà. 

Cartell de les Fires de Sant Narcís 2022
Web de les Fires de Sant Narcís 2022
Tornar