Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El GEiEG celebra el retorn de les competicions esportives i reivindica els valors de l’esport base en un pregó atlètic

El tret de sortida de les Fires de Sant Narcís ha comptat amb una cursa de relleus per transportar la torxa olímpica des de Sant Ponç fins a la plaça del Vi.

Imatges del pregó

El Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG) ha celebrat el retorn de les competicions esportives aturades per la COVID-19 i ha reivindicat els valors de l’esport base en un pregó atlètic que ha començat amb una cursa de relleus per transportar la torxa olímpica des de Sant Ponç fins a la plaça del Vi. L’entitat esportiva i cultural ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís. El president del grup, Francesc Cayuela, ha dut a terme el discurs inaugural des del balcó de l’Ajuntament de Girona al costat de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de diversos regidors i regidores del consistori i d’expresidents del GEiEG. 

El consistori ha escollit el GEiEG com a pregoners de les Fires d’enguany com a homenatge per l’esforç que han fet per superar moments complicats com les destrosses del temporal Glòria i l’aturada de l’activitat durant la pandèmia, així com a colofó de la celebració del seu centenari. “Avui el GEiEG té 102 anys d’història i no podem fer més que celebrar-ho. Ni el temporal Glòria del gener del 2020 ni la pandèmia ens han doblegat. I empesos per la tossuderia i la il·lusió que mou les entitats capaces de fer 100 anys, seguim”, ha afirmat Francesc Cayuela, posant en valor les 24 seccions esportives i culturals que aplega l’entitat. 

Cayuela també ha posat èmfasi en l’esport base com a eina per treballar l’educació, la igualtat i la integració. “Estem segurs que si la nostra societat, en tots els seus racons, poses en pràctica els valors de l’esport base i amateur, seria millor. Els seus valors són el treball en equip, la humilitat, la dedicació i tantes altres coses que es veuen damunt del terreny de joc. Perquè on no arriben la majoria de coses, arriba l’esport base”, ha subratllat.

El pregó ha començat a les 19 h a Sant Ponç amb una cursa de relleus, que ha passat per la plaça de la Independència i pel pont de Pedra i ha acabat a la plaça del Vi, animant a tots els gironins i gironines. Una persona representant de cada secció del GEiEG ha transportat durant el recorregut la torxa olímpica amb la qual es va inaugurar la pista d’atletisme de Palau. Un cop han arribat a la plaça s’ha encès el peveter.  

Durant el discurs inaugural hi ha hagut diferents intervencions de les seccions del GEiEG des de diferents balcons de la plaça del Vi. La coral i la colla sardanista de l’entitat han interpretat “Girona m’enamora”, el grup d’animació esportiva ha aixecat una copa i s’ha dut a terme un reconeixement al col·lectiu dels sanitaris. Prèviament, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, s’ha dirigit als gironins i gironines que s’han aplegat a la plaça del Vi per desitjar-los unes bones Fires de Sant Narcís

Com és tradició, els balls de la imatgeria festiva de la ciutat també han sortit a celebrar l’inici de la festa. S’han ballat els balls de plaça amb els gegants de Santa Eugènia, els gegants de l’Esquerra del Ter, la Mula Baba, els Dragolins, el Beatusaure i el gegant Gerió. Un cop acabat el pregó, hi ha hagut els balls de l’Àliga, del Petit Drac Major i dels capgrossos i els gegants de Girona. Després de l’habitual pluja de mosques, s’ha fet el retrò de petards a la plaça del Vi i s’ha encès l’anella de foc.

Tornar