Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona celebra les Fires de Sant Narcís amb La Principal de la Bisbal, GIO Symphonia i el Cor Maragall

El 29 d’octubre se celebrarà el tradicional concert de sardanes de la cobla La Principal de la Bisbal. “Misteris de l’Instant”, de GIO Symphonia, és una sorprenent proposta musical i escènica ideada pel director Francesc Prat, i compta amb la participació de Xavier Sabata i Cube.bz. El dia de Tots Sants, el Cor Maragall oferirà el concert “Emocions Corals”. 

L’Auditori de Girona celebra el primer cap de setmana de les Fires de Sant Narcís amb tres propostes: el ja tradicional concert de La Principal de la Bisbal (29 d’octubre), GIO Symphonia (31 d’octubre) i Cor Maragall (1 de novembre). Les entrades per a les tres propostes ja estan a la venda a www.auditorigirona.org
 
Consolidada com la cobla catalana de més prestigi (Cobla Oficial de la Generalitat de Catalunya), la cobla La Principal de la Bisbal oferirà un repertori de sardanes d’autors com Vicenç Bou, Ricard Viladesau, o Josep Cassú, entre d’altres. Dirigida per Francesc Cassú, la formació comptarà amb Maite Mer com a soprano convidada. El concert tindrà lloc el dia de Sant Narcís a les 12 h a la Sala Montsalvatge. El mateix divendres 29 d’octubre l’Auditori acollirà a les 20h, el tradicional concert d’havaneres del grup Terra Endins que, amb motiu de la pandèmia, es trasllada de les escales de la Catedral a la Sala Montsalvatge. El concert és gratuït amb reserva prèvia a través del web de l’Auditori. 

El diumenge 31 d’octubre serà el torn de l’espectacle Misteris de l’Instant, de la GIO Symphonia, coorganitzat amb Temporada alta. Una proposta musical experimental i escènica ideada pel nou director artístic del projecte orquestral, Francesc Prat, que comptarà amb la participació de l’internacionalment reconegut contratenor i director escènic Xavier Sabata, així com dels prestigiosos Cube.bz, autors d’algunes de les millors posades en escena dels últims vint anys. Un espectacle que vol anar més enllà dels límits de les litúrgies habituals dels concerts de música clàssica, tant a nivell musical com d’espai escènic i il·luminació. Amb una acurada selecció musical amb obres de Britten, Rameau, Fauré, Guix, Händel i Mozart, i a partir d’una estructura amb sis moviments inspirada en l’obra Mystères de l’Instant d’Henri Dutilleux, la nova obra de la GIO desplega una sèrie d’instants que evoquen inevitablement al procés de la creació i a l’acte de viure la vida. Aquest espectacle compta amb el segell “Compromís creació” de l’Auditori de Girona, ja que la GIO desenvolupa el procés d’assaig d’aquesta producció a l’equipament gironí.

Finalment, per celebrar el dia de Tots Sants, el Cor Maragall presentarà Emocions Corals, un concert amb els cantaires de la formació gironina dirigida per Sara Pujolràs, amb Joan Sadurní al piano i Salvi de Castro com a narrador. Una proposta que explora els sentiments i emocions que han tingut lloc durant els darrers temps: des de la desesperació i el dolor de peces com O vos omnes de Pau Casals fins a l’alegria de l’obra Il carnevale di Venezia de Rossini, passant per la serenor que encomana la pregària Esti dal de Kodály o la il·lusió de la popular What a wonderful world. A més, celebraran alguns aniversaris musicals del 2021: Josquin des Prez, Camille Saint Saëns, Igor Stravinsky i Ariel Ramírez. El concert, amb preu emocional (a la sortida, el públic fixa el preu de l’entrada en funció de l’experiència obtinguda), tindrà lloc el dilluns 1 de novembre a les 12 h a la Sala Montsalvatge.

Les entrades ja es poden adquirir al web www.auditorigirona.org. Seguint la normativa actual, l’Auditori de Girona ha obert l’aforament al 100% i se segueixen aplicant de manera estricta totes les mesures per fer de l’equipament un espai segur.

Tornar