Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza una jornada sobre la rehabilitació conscient i sostenible en l’edificació durant la Fira de Mostres

Tindrà lloc el pròxim dijous dia 28 d’octubre i comptarà amb una taula rodona moderada pel meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri.

L’Ajuntament de Girona, amb col·laboració amb l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), organitza el pròxim dijous, dia 28 d’octubre, una jornada sobre la rehabilitació conscient i sostenible en l’edificació en el marc de la Fira de Mostres. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins el projecte transfronterer d’eficiència energètica en l’edificació Clúster Edificat, emmarcat en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i cofinançat amb el fons FEDER de la Unió Europea. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Emprenedoria de la Fira, de les 13.30 a les 15.30 h, sota el títol “Rehabilitació conscient i sostenible: conceptes i projecte Edificat”.  

La jornada comptarà amb una taula rodona moderada pel meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri i en què hi participaran la directora de l’ICAEN, Marta Morera; l’arquitecte i cofundador de l’estudi gironí Bosch.Capdeferro, Ramon Bosch, i el manager del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i soci del projecte Edificat, Francesc Ribera.  L’esdeveniment tractarà sobre els beneficis de la rehabilitació sostenible en el marc global actual, els instruments i les eines disponibles per fomentar-ho i els grans reptes que hi ha per endavant.

A més, durant els dies de la Fira de Mostres, el consistori difondrà material divulgatiu en un estand sobre la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica dels edificis. Es tracta d’informació sobre el projecte Edificat encarada a la ciutadania i a les empreses. A més, es comptarà amb material cedit per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, que té lloc enguany del 25 al 29 d’octubre i està promoguda per la Unió Europea i l’ICAEN a Catalunya. L’objectiu és conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica. 

La jornada del 28 d’octubre servirà per inaugurar un cicle de xerrades tècniques i divulgatives que coorganitzen l’Ajuntament de Girona, a través del projecte Edificat, i l’observatori ObRE. Les cinc jornades es desenvoluparan entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022. En elles es tractaran diferents temes: les mesures passives per millorar el comportament energètic dels edificis pel que fa a actuacions en coberta, façana, fusteries exteriors, proteccions solars i accessibilitat; les mesures passives per millorar l’eficiència energètica dels edificis pel que fa a sistemes energètics, autoconsum i il·luminació; i els diferents programes, subvencions, bonificacions i propostes de finançament que giren entorn a la rehabilitació energètica. 

L’Ajuntament de Girona és coordinador del projecte transfronterer Edificat. Els socis del consistori en aquesta iniciativa són la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitanie / Pyrénées-Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.

El projecte EDIFICAT ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea.

El proyecto EDIFICAT ha sido cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creado por la Unión Europea.

Tornar