Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les inscripcions als casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona per al mes d’agost augmenten un 41% respecte el 2019

Aquest any, un total de 387 infants i joves participaran durant l’agost en algun dels casals d'estiu que formen part del programa municipal

Les inscripcions als casals d’estiu municipals per al mes d’agost d’aquest any han augmentat un 41% respecte el 2019. Arran de la crisi del COVID-19, l’Ajuntament de Girona va decidir augmentar l'oferta de places del programa municipal i organitzar sis de casals d’estiu diferents, en comptes dels dos de l’any anterior, de manera que aquest agost els casals agruparan un total de 387 infants i joves. L’objectiu del consistori era donar una opció a les famílies de la ciutat que el mes d’agost no podrien fer vacances.

A més, amb la voluntat de beneficiar el major nombre de famílies possible, es va aplicar una reducció del 25% del preu d'inscripció a totes les persones inscrites, tant al juliol com a l'agost, mantenint alhora les beques que s'atorguen per trams de renda familiar.

De moment, els casals d’estiu municipals acaben el mes de juliol amb una valoració molt positiva del funcionament i del grau de responsabilitat mostrat per part de les famílies participants i dels monitors i monitores. Durant aquest mes, l'equip de gestió del programa de casals d’estiu de l'Ajuntament de Girona i les entitats organitzadores dels casals –amb la col·laboració de les famílies– han vetllat per mantenir la seguretat i el bon desenvolupament de les activitats amb una gestió eficient de la situació excepcional pel coronavirus.

Quant a la programació, enguany s'ha procurat que les activitats coincidissin amb la voluntat de les escoles de minimitzar els efectes del confinament a través de treballar alguns aspectes educatius que es creien prioritaris i pertinents en el context d'educació en el lleure.

També durant el mes de juliol, i per primera vegada, l’Ajuntament de Girona ha impulsat el Projecte Respir, del qual s'han beneficiat 15 famílies de la ciutat. La iniciativa, pensada per a infants i joves amb necessitats educatives especials, va néixer com a alternativa als casals d’Educació Especial que, per raons de seguretat, enguany no podien realitzar-se. El projecte ha consistit en una trobada diària de dues hores entre un monitor o monitora i un usuari del casal, durant la qual es portaven a terme activitats dissenyades a mida de cada participant.
 

Tornar