Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mobile Week Girona programa més de 50 ponents i una vintena d’activitats del 8 al 9 de juliol de 2021

Sota el lema “Tecnologia per a la ciutadania”, la iniciativa girarà al voltant de la universalització dels serveis digitals per tal d’aconseguir una societat oberta. 

La ciutat de Girona acull el 8 i 9 de juliol la Mobile Week 2021, que comptarà amb més de 50 ponents i una vintena d’activitats. Sota el lema “Tecnologia per a la ciutadania”, enguany l’esdeveniment girarà al voltant de la universalització dels serveis digital per tal d’aconseguir una societat oberta. L’objectiu de la programació d’aquest any és incidir en què el gaudi d’Internet i tot el seu potencial s’ha d’abordar des d’una perspectiva inclusiva per a tota la ciutadania per no ampliar les desigualtats ja existents del sistema. També es pretén incentivar les habilitats digitals professionals i educar en la ciberseguretat. 

Així ho han explicat aquest matí el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí; el director de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i representant de les associacions de la Mobile Week Girona 2021, Guillem Alsina; la directora general de Societat Digital del Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany; i la directora de Digital Future Society i de la Mobile Week, Cristina Colom. 

“Des de l’Ajuntament entenem que pujar al tren d’aquesta revolució tecnològica és clau per diversificar l’economia gironina. Hem de ser capaços de trobar nous sectors més eficients, tecnològics i sostenibles; aconseguir que els futurs professionals tinguin les habilitats tecnològiques que pel dia d’avui són absolutament necessàries i capacitar tota la ciutadania de forma inclusiva, reduint la bretxa digital i les desigualtats. Hi ha situacions que plantegen dificultats o ombres, com la ciberseguretat, tema que precisament es tractarà durant la Mobile Week Girona. L’equip de govern aposta des de fa anys per la tecnologia i, sobretot, per apropar-la a la ciutadania, generant interès i potenciant-ne l’ús i l’aprenentatge”, ha afirmat el tinent d’alcaldia Lluís Martí.  

En aquesta edició, la Mobile Week Girona tindrà un format híbrid, combinant pràcticament totes les activitats de forma presencial i en línia. Les propostes van adreçades a tota la ciutadania i al teixit socioeconòmic de la ciutat i també busquen la participació dels centres educatius i de les activitats de lleure com els casals d'estiu. Les activitats tindran lloc de 9 a 14 h, i la major part d’elles a El Modern, situat al carrer Nou del Teatre, que recentment ha obert les portes després de les obres de rehabilitació. 

La Mobile Week Girona arrencarà el dijous 8 de juliol amb l’acte d’inauguració a càrrec del robot Misty, un robot únic a Catalunya que assisteix persones grans. Aquesta eina va guanyar el primer premi 2020 del Repte 5G per a la millora de l’autonomia de la gent gran convocat per la Fundació Mobile World Capital. 

Durant la mateixa jornada es duran a terme diferents ponències i tallers sobre la tecnologia disruptiva 5G, el paper de les dones en les empreses TIC o una ruta digital per conèixer els edificis de Rafael Masó. Destaquen les diferents taules rodones que es duran a terme, a partir de les 11.30 h, sota el títol “La digitalització i la hiperconnectivitat, nous reptes per a l’Educació”. En aquests petits debats es resoldran preguntes com: estem preparant la ciutadania per desenvolupar la capacitat d’adaptació necessària per al nou context? Tothom ha rebut la formació necessària? Tothom té les mateixes capacitats, oportunitats i recursos per fer-ho? En definitiva, estem preparats per a la transformació digital?

Per a la jornada del 9 de juliol s’han programat xerrades sobre la tecnologia i diferents sectors claus de la societat com són l’economia, l’arquitectura i les STEAM (la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria, l'Arquitectura i les Matemàtiques). També es tractarà el tema dels influencers per tal de saber què aporten a la societat. Entre les diferents ponències destaquen dues taules rodones a càrrec de l’AENTEG: “FP dual, quins avantatges ofereix a estudiants i empresaris?” (de 12 a 13 h) i “Emprendre a Girona: una anàlisi subjectiva” (de 13 a 14 h). 

A més, durant els dos dies, a la plaça del Vi, de 10 a 13.30 h, s’hi instal·laran taules de suport i orientació en l’ús de l’administració digital i la realització de tràmits electrònics. La ciutadania podrà adreçar-se a aquests punts si té dubtes en temes com el certificat digital, la ciberseguretat o el portal  La Meva Salut, entre altres.

Una altra de les activitats destacades és el joc d’orientació que, durant aquests dos dies, realitzaran aproximadament 30 casals d’estiu. Els més joves hauran de seguir una ruta amb GPS amb mòbils, i en cada punt marcat hi haurà un codi QR que els presentarà un repte, enigma o endevinalla en el qual hauran de fer servir els seus mòbils per poder seguir endavant, fent servir diferents aplicacions.  

La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), va néixer fa cinc anys a Barcelona amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. Girona hi participa per tercer any consecutiu. La Mobile Week Girona compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya, i amb el suport de CaixaBank i Estrella Damm. 

A més, diferents entitats i organitzacions s’han implicat en la programació de l’esdeveniment: la Cambra de Comerç de Girona; l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG);  el Grup de Recerca i2cat; EnginyersGI; la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya; el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona; l’Associació Gironina d'Empresàries, el Consell Comarcal del Gironès, la Universitat de Girona, Digitals Girona i Femme Inline. 

Programa
Mobile Week Girona
Tornar