Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La música en viu torna a la Devesa els vespres d’estiu amb la cinquena edició de “Notes al Parc”

El cicle, que tindrà lloc del 10 de juliol al 25 d’agost, esdevé un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines. El programa compta amb 12 concerts, tant de música clàssica com moderna, amb artistes com Momi Maiga, La Ludwig Band, Laia Frigolé i Eva del Campo, Trio Andrée, Girona Jazz Project Big Band o Sextet Gerió, entre d’altres. 

La cinquena edició del cicle de concerts “Notes al Parc” tornarà a omplir de música en viu la ciutat de Girona amb una desena de propostes entre el 10 de juliol i el 25 d’agost. La iniciativa té per objectiu fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, amb una oferta de concerts àmplia, diversa i de qualitat i, al mateix temps, reforçar la difusió i el suport als creadors locals i les formacions musicals del territori.

“Com és habitual, ‘Notes al Parc’ oferirà aquest any una programació transversal i d’estils diversos, que van de la música clàssica i antiga al pop-rock alternatiu, passant per músiques d’arrel, swing, jazz i músiques del món” ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. En total, el programa compta amb 12 actuacions musicals de petit i de gran format, amb concerts d’artistes com Momi Maiga, La Ludwig Band, Laia Frigolé i Eva del Campo, Trio Andrée, Girona Jazz Project Big Band o Sextet Gerió, entre d’altres.

Ayats ha afegit que “la selecció artística està dissenyada per arribar a un públic ampli i té la voluntat de mostrar algunes de les novetats de l’escena musical a les comarques gironines, de manera que el públic pugui gaudir del bon moment creatiu i interpretatiu que viu el sector al territori”.

Per la seva banda, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, també ha destacat la diversitat i l’aposta per la proximitat de l’esdeveniment. “Un any més, el cicle busca apropar-se a la ciutadania, amb una programació variada i fora dels recintes habituals per tal de crear nous públics culturals. ‘Notes al parc’ és una plataforma que fomenta la cultura de proximitat i promou els grups emergents del territori, amb un accent marcadament gironí”, ha explicat Piñeira.

Per segon any consecutiu, el cicle està previst en un únic espai, i tots els concerts tindran lloc a la plaça de les Botxes de la Devesa excepte el de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que s’oferirà a l’Auditori de Girona el dissabte 24 de juliol.

Aquesta localització, que es va redescobrir en la darrera edició, va ser celebrada pel públic assistent com un entorn natural idoni per acollir els concerts del cicle estival, i es tracta d’un espai que permet garantir uns estàndards de producció i seguretat adequats al context sanitari. De totes maneres, la intenció de “Notes al Parc” és que l’estiu vinent el cicle recuperi una distribució d’escenaris descentralitzada en diferents parcs i jardins dels barris de la ciutat, d’acord amb els seus objectius fundacionals.

Entrades disponibles a partir del 14 de juny 

Les entrades seran gratuïtes i amb reserva prèvia, i estaran disponibles a partir del 14 de juny. L’aforament serà limitat a 250 persones per concert, complint amb les mesures de seguretat establertes actualment per a la realització d’activitats culturals a l’aire lliure. La reserva d’entrada es podrà fer a través dels webs www.girona.cat/notesalparc o www.girona.cat/cultura, així com a les taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal fins al 23 de juliol, en els seus horaris habituals.

El cicle “Notes al Parc” és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona, a través de La Marfà – Centre de Creació Musical, i de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona.

Dossier de premsa
Cartell del programa
Web del cicle "Notes al parc"
Tornar