Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz programa nou concerts entre el 16 de juny i el 25 de juliol

L’esdeveniment s’escampa a diversos punts de la ciutat de Girona i Salt amb la voluntat d’arribar a un públic més diversificat.

El cicle de joves intèrprets Estiu&Jazz celebra la cinquena edició amb un total de nou concerts programats entre el 16 de juny i el 25 de juliol, i protagonitzats per les noves generacions del jazz a casa nostra. Aquest any l’esdeveniment incorpora més que mai la voluntat d’arribar a un públic més diversificat, alhora que la programació s’escampa a diversos punts de la ciutat de Girona i també a Salt: inclourà quatre concerts a la Casa de Cultura de Girona, dos concerts al Centre Cívic Pont Major, un concert al Centre Cívic Sant Narcís, un concert a l'Auditori de la Fundació Valvi, i un concert al pati de l’Escola Municipal de Belles Arts de Salt.

Aquest matí el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director d’Estiu&Jazz, Francesc Ubanell, han presentat el cartell d’enguany. “Agrair la persistència de tots plegats perquè la cultura avanci, perquè la cultura torni plenament a les nostres vides amb força després d’un any més que complicat. Només amb aquest esforç conjunt i transversal, podrem avançar. I ho fem apostant pels nous talents i per les creacions, i seguint donant suport a les ja existents”, ha assegurat el vicealcalde, Quim Ayats. 

"A poc a poc, sembla que tot s'està reactivant, tot i que la cultura no s'ha aturat mai a les comarques gironines. Disposem d'una gran oferta cultural, amb propostes molt diverses. L'Estiu&Jazz promou el talent jove del territori sense perdre qualitat i ho fa diversificant els concerts per diversos espais de Girona i Salt", ha ressaltat el diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

En aquesta edició es posa especialment en valor el planter de joves estudiants de música de les comarques gironines, oferint-los un espai on donar-se a conèixer. El cicle l’encetarà el combo de nivell avançat de La Moderna, l’Escola de Música Moderna de Girona, format per alumnes que actualment s’estan preparant per presentar-se a les proves de nivell per accedir a un grau superior de música (16 de juny, 20 h, pati de l’Escola Municipal de Belles Arts de Salt).

La programació també inclou la presentació del tercer disc del jove trompetista empordanès Joan Mar Sauqué (2 de juliol, 20 h, Centre Cívic Pont Major), que interpretarà per primera vegada a Girona les cançons que formen part del nou àlbum titulat Gone with the Wind.

Inclourà, com ja és habitual, grups provinents de la factoria Taller de Músics formats per estudiants en actiu i alumnes que n’acaben de sortir graduats. Denis Suárez Quartet, Pablo Martín Trio, Marta Duran Quartet i Pau Mainé Trio ompliran el pati de la Casa de Cultura de Girona durant els vespres de cada diumenge de juliol. Completen la programació el duet Laura Milazzo & Joel Moreno (3 de juliol, 20 h, Fundació Valvi), el grup Blue Velvet (15 de juliol, 20 h, Centre Cívic Sant Narcís) i una jam session (9 de juliol, 20 h, Centre Cívic Pont Major).

Aquest cicle compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Valvi i l’Ajuntament de Salt.

Programa del cicle
Tornar