Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Tempo tanca les portes amb un balanç de més de 20.000 espectadors

Durant els 31 dies de festival la mitjana ha estat d'unes 700 persones al dia.

El Tempo Girona, el petit Festival del Barri Vell, tancarà demà al vespre les seves portes amb un balanç molt positiu, si es té en compte la situació que es viu actualment a causa de la Covid’19. Durant els 31 dies de Festival, la mitjana ha estat d’unes 700 persones al dia, amb una ocupació durant els concerts del 100%. “Estem molt contents per tres raons: hem pogut tirar endavant el Festival, hem pogut oferir una programació musical Km 0 gratuïta i de qualitat, i el públic gironí ens ha donat suport”, explica Albert Candela, director del Festival.

Lluny queden les xifres d’ocupació d’altres anys, però tenint en compte les restriccions a les quals està sotmès tot el món de la cultura, el balanç actual de 21.500 espectadors és més que positiu. “Hem tingut una ocupació del 100% a tots els concerts, ja que l’aforament era limitat a 407 persones; això significa que molts espectadors han hagut de fer cues i, fins i tot, no han pogut entrar”. Per aquest motiu, Candela agraeix la “paciència” dels visitants i la seva comprensió: “no hem tingut cap problema per mantenir les cues; la gent està molt conscienciada”.

Els concerts amb més afluència de públic han estat els de Joan Miquel Oliver, Pep Sala i Social Club Orchestra i, en el Tempo Llibres, de Marc Ros amb la sorpresa de Sidonie. Pel que fa als vermuts, —una proposta que ha tingut una magnífica acollida— cal destacar l’elevat nombre d’assistents al concert de Buena Onda.

Però a més de les xifres, el director està molt content del desenvolupament general del Festival i del fet que s’hagin pogut fer tots els concerts gratuïts, amb artista fora de les òrbites “habituals” dels festivals d’aquest estiu. “Volem que el públic gironí descobreixi nous talents, com ara Aiala, Le Nais o Pulmon Beatbox”. La direcció del festival es planteja, de cara a pròximes edicions, mantenir la gratuïtat en totes les propostes i seguir amb la línia de propostes Km0, gratuïtes i de gran talent.

El Festival acabarà demà al vespre amb un concert molt especial, amb Joan Colomo i Marta Pérez, a través d’una col·laboració amb el Festival Neu! Joan Colomo, un autèntic revolucionari de l’escena indie, és un dels cantautors més brillants i innovadors del panorama actual. Abans, cantarà Marta Pérez, integrant de Les Anxovetes i que compta amb una carrera en solitari molt interessant, amb un pop indie folk molt personal. Per acabar el Festival, LeeBeats, Dj residents del YEAH! Girona faran la sessió final.

Els organitzadors del Tempo, però, ja estan pensant en l’edició de 2021: “Esperem que la pròxima sigui ja sense restriccions perquè aquesta crisi hagi passat. I si no... farem com hem fet aquest any: apostar per la cultura i adaptarnos al que vingui!”.

Tempo
Tornar