Header: L'Estació Espai Jove

L'Estació Espai Jove

Xarxes: Joventut

Xarxes: L'Estació Espai Jove

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona implica els nois i noies de la ciutat en la redacció del Pla Local de Joventut

Aquest curs s’ha dut a terme l'acció diagnòstica als instituts i s’han recollit 2350 respostes d’alumnat de sis centres de Girona.

Fotografia de l’acció diagnòstica realitzada als instituts de la ciutat

L'Ajuntament de Girona ha finalitzat aquest passat mes de juny l'acció diagnòstica als instituts dins del marc del nou Pla Local de Joventut 2021-25 que buscava implicar els nois i noies de la ciutat en la redacció del document. La tasca s'ha desenvolupat al llarg del curs escolar en espais oberts i de forma itinerant, de manera que es complís amb les restriccions per la COVID-19 i es minimitzés el risc de contagi.

Un equip de dinamització de l'empresa Quiràlia format per dues persones s’ha encarregat de dur a terme l’acció. En total hi han participat 6 instituts -l’Institut Jaume Vicens Vives, l'Institut Santiago Sobrequés i Vidal, l’Institut Montilivi, l’Institut Santa Eugènia, l’Institut Carles Rahola i Llorens, i l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà-, i s’han aconseguit 12 intervencions de jovent, distribuïdes en espais i franges horàries diferents per arribar al màxim nombre possible d’alumnat de 4t d'ESO i Batxillerat.

“El jovent ha de ser el protagonista, ha de ser l’epicentre, el puntal de totes les accions que es facin, no només del procés de redacció, sinó també del seu desenvolupament”, ha assegurat el vicealcalde de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que ha recordat que “la voluntat és donar per tancada la part propositiva del Pla Local de Joventut a l’estiu i que aquest sigui aprovat a finals d’any”.

“El Pla Local de Joventut és l’instrument que ha de permetre garantir els drets de les persones joves de la ciutat en un context marcat per la pandèmia de la COVID-19. Amb l'acció als instituts pretenem implicar els i les joves en la redacció del Pla i, posteriorment, en la posada en marxa de les propostes que s’acordin”, ha explicat la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Girona, Annabel Moya.

En total s'han recollit 2350 respostes. Les joves destaquen en participació, amb un total de 1993 respostes fetes (84%), mentre que els nois han contestat 342 vegades (14,5%) i les persones no binàries, 15 (0,65%). Els instituts on la participació ha estat més alta són l'Institut Santiago Sobrequés i Vidal (202 respostes) i l’Institut Montilivi (153 respostes).

Respecte a la tipologia de respostes, també s'ha detectat una diferència substancial entre nois i noies. Mentre que les noies han presentat reflexions i peticions a llarg termini referides a afers de tipus col·lectiu, els nois s'han centrat en demandes de caire privat o personal i de compliment més immediat i a curt termini.  

 

Tornar