Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona manté els equipaments i serveis públics oberts però cancel·la les activitats previstes en espais tancats

El conjunt de mesures s’aplicaran entre els dies 12 i 26 de març, seguint les directrius fetes públiques avui per la Generalitat de Catalunya

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reunit aquest migdia l’equip assessor format ahir arran de l’activació en fase de prealerta del Protocol d’actuació del Pla bàsic d’emergència municipal per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc, a causa del risc de propagació del COVID-19. Avui, seguint les indicacions de la Generalitat de Catalunya, aquest pla ha passat en fase d’alerta.

En aquesta reunió, que ha comptat amb la presència també de les persones responsables dels diversos departaments municipals, des de l’Ajuntament de Girona s’ha pres la decisió de suspendre o anul·lar totes les activitats que impliquin concentracions de més de 1.000 persones i, en cas d’una afluència inferior, reduir l’aforament a només un terç del màxim autoritzat, tal com ha decretat la Generalitat. Pel que fa específicament a les activitats programades en espais tancats municipals, com centres cívics o locals socials, aquestes es cancel·laran totes. Per contra, es mantindran oberts tots els serveis públics, com biblioteques, equipaments esportius o espais d’atenció al públic, però sense activitats programades i controlant-ne l’aforament. 

Entre les activitats afectades hi ha els concerts i obres programats al Teatre Municipal de Girona i a l’Auditori de Girona, que s’ajornen fins a nova data i que, en cas que no sigui possible determinar aquesta propera data, se suspendran definitivament. En els propers dies s’informarà sobre la nova programació a totes les persones que hagin adquirit entrades. En cas de suspensió definitiva s’activarà el procediment de devolució de l’import de les entrades, mentre que en cas d’una nova data, el comprador o compradora podrà escollir si manté l’entrada o en demana la devolució. En programació cultural, també quedaran afectades activitats previstes dins el Black Music Festival i dins el Festival MOT. El MOT Jove queda suspès ja que hi participa alumnat de diferents centres escolars –tal com estableix la Generalitat-, mentre que en la programació principal del MOT se suspendran activitats previstes amb autors estrangers. La concreció de com quedarà definitivament la programació es farà pública en els propers dies i en funció dels protocols que s’activin contra el coronavirus.

Altres actes que se suspendran són el Campionat de Funky Hip Hop Ciutat de Girona que s’havia de celebrar aquest diumenge al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, o el saló Expojove, que s’havia de fer a la Fira de Girona entre el 25 i el 28 de març. En aquest cas, la mesura respon tant al fet que es tracta d’un esdeveniment que agrupa més de mil persones en un espai tancat, com també per la directriu del Departament d’Educació de suspendre activitats on coincideixin grups d’escoles diferents. No queden suspesos els entrenaments esportius perquè per ara moltes competicions es mantenen però a porta tancada. Tampoc se suspèn l’activitat de l’Escola de Música o de l’EUMES, perquè s’equiparen a la formació lectiva, curricular o ocupacional que la Generalitat manté activa.

A nivell intern, s’ha donat la instrucció a tots els treballadors i treballadores municipals que no assisteixin a la celebració de cursos, jornades o trobades previstes per motius laborals durant aquests dies. La prioritat és garantir la preservació de tots els serveis públics. Pel que fa a l’atenció a la ciutadania, es demana que tota la informació o tramitació de documents que hagin de fer els ciutadans i ciutadanes es faci de manera telemàtica o telefònica en la mesura possible. Per això, els serveis municipals que fan atenció al públic reforçaran l’atenció telefònica per sobre de l’atenció presencial.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat que totes aquestes mesures tenen com a objectiu reduir el moviment de persones, limitar els contactes físics i prevenir el risc de contagi: “la salut pública és ara mateix la nostra màxima prioritat i, per tant, ens hem d’avançar a situacions d’infecció que es puguin produir i així limitar el màxim possible l’expansió del virus”. Madrenas ha explicat que des d’abans de la detecció del primer cas, l’Ajuntament ha estat en permanent contacte amb el Departament de Salut per activar les mesures de prevenció necessàries, i que es continuaran complint amb els requisits a què insti la Generalitat en els propers dies.

Un col·lectiu amb un seguiment especial és el de la gent gran. Se suspenen els menjadors socials de Santa Eugènia i del Mercadal, però s’oferirà portar el dinar a casa a qui ho necessiti. Els serveis de centres de gent gran, punts de distribució d’aliments, la Sopa o el Servei d’Atenció Domiciliària es mantindran oberts, si bé es recomana a la gent gran o a les persones amb patologies prèvies que limitin els seus moviments a aquells imprescindibles. 

Des de l’Ajuntament de Girona es continuarà amatent a l’evolució dels esdeveniments i dels protocols que activi la Generalitat de Catalunya, i es demana a la ciutadania que, en cas de dubte, s’informi a través del 061 o el 112. Qualsevol novetat es comunicarà a través dels mitjans oficials.
 

Tornar