Header: Esports

Esports

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La vuitena Jornada de l’Esport Femení tindrà lloc el proper 8 de març a Girona

S’hi incorporen com a novetat els jocs tradicionals del bèlit i les bitlles catalanes, el Colpbol, el Kangoo Jump i el corfbol, que se sumen a les 21 disciplines esportives que ja s’hi practicaven

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Girona, Fina Surina, i la coordinadora de la jornada, Olga Praderas, han presentat aquest matí a la sala Ferran Agulló de la Diputació la vuitena edició de la Jornada de l’Esport Femení, que tindrà lloc el proper diumenge 8 de març a Girona. Les activitats, dirigides a nenes, joves i dones, es faran a la plaça de Salvador Espriu, a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, a la llera del riu Onyar i a la plaça Catalunya, entre les 9.30 i les 13.30 h. 

A l’acte hi han assistit també, entre d’altres, representants de les entitats i associacions esportives gironines. Enguany, de nou, hi haurà ambaixadores de la Jornada, totes elles esportistes joves amb projecció cap a l’elit.

La jornada ha ampliat aquest any la seva oferta amb la incorporació dels jocs tradicionals de bèlit i les bitlles catalanes, a més del Colpbol i el corfbol. Aquestes propostes s’afegeixen a les 21 disciplines esportives que ja s’hi practicaven: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, tennis de taula, gimnàstica artística, atletisme, handbol, rugbi, bàsquet, piragüisme, tennis, patinatge, marxa nòrdica, vòlei, bàdminton, futbol, paleotraining, escacs, ciclisme, nàutica, judo i paddle surf. 

En paral·lel, s’han organitzat activitats d’entrenament d’hipopressius, de Kangoo Jump, de marxa nòrdica o una sortida de carrer amb les GiRunneres; d’assessorament en fisioteràpia i psicologia i, per primer cop, d’iniciació a les curses d’orientació, gràcies a l’entitat Aligots Club Esportiu de Curses d’Orientació. Enguany, s’ofereix també la possibilitat que mares i filles puguin participar juntes en totes aquestes activitats. A més, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha impulsat una taula rodona amb especialistes on es presentarà un “Decàleg per a mares i pares d’esportistes”, per donar pautes per orientar i acompanyar amb més consciència les esportistes en el seu camí. 

Durant la presentació, la regidora Eva Palau ha incidit en el fet que “es tracta d’una jornada plenament consolidada” i ha afegit que “hi creiem i estem convençuts que l’esport és una eina de gaudi i d’esbarjo però també de formació i educació en valors a les persones”. Per la seva banda, Jordi Masquef ha subratllat el paper creixent de la dona en l’àmbit esportiu i mediàtic: “La sensibilitat per aquest tema cada vegada és més gran. Hi ha més consciència del potencial de l’esport femení com un espectacle de primer nivell i la presència de la dona en els mitjans de comunicació ha deixat de ser anecdòtica. En tenim un exemple clar aquí a Girona, amb l’Uni. Això no treu que encara hi ha camí per recórrer”.  

La jornada va néixer el 2013 amb l’objectiu d’esdevenir una plataforma per trencar estereotips i difondre la pràctica esportiva femenina a partir de la creació d’un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement. S’hi donen a conèixer esportistes reconegudes i d’altres que comencen i es reconeix l’esforç i la constància de les persones i entitats que donen suport a l’esport femení. Tot plegat, amb la pretensió d’afavorir la igualtat i l’equitat a l’hora d’accedir a la pràctica esportiva.

Tríptic del programa 2020
Cartell 2020
www.jornadaesportfemeni.cat
Tornar